Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Gebze Kirazpınar Mahallesinde yaptırılan toplu konutlar için hak sahibi belirleme kuraları Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde yapıldı.
Gebze 6. Noterinin huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi törenine TOKİ yöneticilerinin yanı sıra Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, belediye başkan yardımcısı Orhan Sipahioğlu ve hak sahibi olabilmek için başvuruda bulunan vatandaşlar aileleriyle birlikte katıldı.
Kura çekimi töreninin açılış konuşmasını TOKİ Daire Başkanı Niyazi Özdemir yaptı. Konuşmasında TOKİ'nin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Özdemir depreme karşı önlem almanın ve sağlıklı binalarda oturmanın önemine değindi. Daire Başkanı Özdemir, olası deprem riskine karşı binalarının teknik muayenesini biran önce yaptırmaları çağrısında bulundu. Özdemir'in ardından selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye çıkan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze'de var olan toplu konut ihtiyacına değindi. Modern Gebze'nin Kirazpınar'da yükseldiğine değinen Başkan Köşker, TOKİ ve Emlak Konut ve Kent Konut'un aynı bölgede toplu konut üretimine devam edeceğini söyledi. Köşker, "Hak sahibi olarak belirlenecek hemşehrilerimizi şimdiden kutlarım. Hayırlı uğurlu olsun. Kurada çıkmayan değerli hemşehrilerimiz üzülmesinler. Gelecek dönemlerde konut ihtiyaçlarının karşılanacak şekilde gerekli planlamalar yapılıyor" dedi.
TOKİ ve Gebze Belediyesi tarafından yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları sonrasında inşası tamamlanan 204 konutun hak sahipleri için düzenlenen kura çekiminde kürsüye çıkan Gebze Kaymakamı Salih Karabulut hak sahiplerini kutladı. Toplam Bin 221 başvurunun yapıldığı tören, protokol üyelerinin sembolik olarak kura çekimiyle başladı. Kaymakam Salih Karabulut gaziler için belirlenen kontenjan için kura çekerken, Adnan Köşker ise engelli kontenjanı için kura çekti. 3 artı 1 ve 2 artı 1 olmak üzere toplam 204 konut için yapılan kura çekiminde belirlenen hak sahiplerine ait listeler TOKİ'nin resmi internet sitesi www.toki.gov.tr'de yayımlanacak.
(UU)

19.12.2012 16:18:03 TSI

Editör: Wan Haber