Gebze Belediyesi'nin markalaşan ücretsiz eğitim hizmeti GESMEK'te hanımlar hünerlerini hobiye dönüştürmeyi sürdürüyor. Bu yıl 55 farklı branşta 7'den 70'e binlerce Gebzeliye eğitim veren Gebze Belediyesi Güzel Sanatlar ve Meslek Eğitimi Kursları (GESMEK) kent merkezindeki kurs merkezinin yanı sıra Beylikbağı, Barış, İstasyon, Gaziler, Yenikent, Adem Yavuz mahallerinde kurulan kurs merkezlerinde de Gebzelileri buluşturmaya devam ediyor. Beylikbağı kurs merkezinin müdavimlerinden ev hanımı Sevim Bulut (53) katıldığı 5 farklı kursla, arkadaşları arasından da 10 parmağında 10 marifet olmakla tanınıyor.
5 yıldır GESMEK kurslarının aktif katılımcısı ve MEB onaylı 15 sertifika sahibi olan Sevim Hanım; gümüş tel kırma, dikiş-nakış, gümüş kazaz, mefruşat, gümüş takı kurslarında derslere devam ediyor. GESMEK kurslarıyla hünerlerine hüner kattığını dile getiren Sevim Bulut, "Biz hanımlara bu imkanları sağlayan başta belediye başkanımız Adnan Köşker'e ve GESMEK yetkililerine teşekkürlerimi sunmak isterim.
GESMEK kurslarıyla hem hünerlerimizi geliştirmek imkanı buluyoruz hem de yeni arkadaşlar edinerek sosyal çevremizi genişletiyoruz. GESMEK kurslarıyla henüz tanışmamış ve boş zamanını değerlendirmek isteyen tüm hanım kardeşlerimi bu büyük ailenin ferdi olmaya davet ediyorum" dedi.
(MA-MA)

23.01.2013 11:52:10 TSI

Editör: Wan Haber