Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, peyzaj düzenleme çalışmalarının hızla devam ettiği Gebze Tatlıkuyu Vadisi'nde incelemelerde bulundu. Karaosmanoğlu, "Gebze ve Gebzeliler, bu yaz Tatlıkuyu Vadisi'nde nefes alacak" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen, Gebze Tatlıkuyu Vadisi'nde peyzaj düzenlemeleri hızla devam ediyor. Rekreasyon alanı haline getirilecek Tatlıkuyu Vadisi, 390 bin metrekarelik alana sahip. Çalışmalarla vadiye giriş meydanı, seyir terasları, fitnıs alanları, futbol sahası, voleybol sahası, pergolalar, çeşmeler, yürüyüş yolları, bitki gösteri alanları, çocuk oyun grupları, basketbol sahası gibi pek çok sosyal donatı konulacak. Proje tamamlandığında vadi boyunca 20 bin ağaç dikilmiş olacak.
Gebze Tatlıkuyu Vadisi'ne büyük önem veren ve çalışmaları sık sık yerinde denetleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Tatlıkuyu Vadisi'ndeki çalışmalarımız tamamlandığında Gebze için nefes alınacak yeni bir mekana daha sahip olacağız. Tatlıkuyu Vadisi, Gebze'nin Sekapark'ı olacak. Çocuk cıvıltılarıyla şenlenecek bu alana gelen Gebzeliler, İzmit Sekapark'ta olduğu gibi, Derince Çınarlıdere'de olduğu gibi aileleriyle güzel bir gün geçirecek, dinlenme imkanı bulacak'' diye konuştu.
(UU)

16.02.2013 10:22:38 TSI

Editör: Wan Haber