Gebze Belediyesi Şubat Ayı olağan toplantısında gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Oturumu yöneten Başkan Köşker, Birlikte aldığımız kararların altında kentimizi daha yaşanabilir bir modern şehre dönüştürme gayesi var" dedi.
Gebze Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı, Gebze Kent Meydanı'nda bulunan meclis salonunda gerçekleştirildi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in yönettiği şubat ayı birleşiminde gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Ocak ayına ait karar özetlerinin okunmasıyla başlayan şubat ayı birleşiminde dolu memur kadro değişikliği ile ilgili Hukuk Dilekçe Tetkik ve İsimlendirme Komisyonu raporu oy birliğiyle; müstakil parsel satışına ilişkin Plan Bütçe ve Hukuk Dilekçe Komisyonu Ortak raporu oy birliğiyle; Gebze Kent Konseyi'nin GPRS'li araçlar ile ilgili projesine ilişkin Hukuk Dilekçe ve Çevre Sağlık Komisyonu Ortak raporu oybirliğiyle; Gebze Belediyesi sınırları dahilinde 2001 yılında yapılan revizyon imar planı ile ilgili terk alanlarının ihdas alanlarının çok üstünde bir oranda olduğuyla ilgili İmar Komisyonu raporu oyçokluğuyla; T.C. Halkbank Gebze Şubesinden Belediyemiz adına Teminat Mektubu alınmasına ilişkin Mali Hizmetler Müdürlüğü talebi oybirliğiyle; düzenlenecek Yağlı Güreşlerde dereceye girenlerin ödüllerinin belirlenmesi ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü talebi oybirliğiyle kabul edildi. Mülkiyeti Kocaeli İl Özel İdaresi Tüzel Kişiliğine ait Hacıhalil Mah. 21 ada 2 nolu parsele karşılık O.Yılmaz Mah. 4409 ada 3 ve 4 nolu parsellerin devrine ilişkin Emlak ve İstimlak Müdürlüğü talebi ise plan-bütçe komisyonu ile hukuk dilekçe komisyonlarına görüşülmek üzere havale edildi.
Maddelerin karara bağlanmasının ardından Meclis üyelerinin gündem dışı sorularını yanıtlayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Birlikte aldığımız kararların altında kentimizi daha yaşanabilir bir modern şehre dönüştürme gayesi var" dedi. Belediye meclis üyelerinin trafik sorunlarına ilişkin sorularını da yanıtlayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "GOSB kavşağında yapılan düzenleme sayesinde trafik yoğunluğu büyük oranda rahatladı. Kirazpınar ve Balküpü bağlantı köprüleri yapılacak ilavelerle duble hale dönüştürülecek. Körfez Köprüsü geçiş projesi kapsamında bölgeye yapılacak yeni bağlantı yollarıyla da ve diğer tedbirleler GOSB bölgesindeki trafik sıkıntısı ortadan kaldırılmış olacak. Bu devam eden bir süreç hayırlı olacak inşallah" şeklinde konuştu. Gebze Belediyesi'nin Mart ayı olağan toplantısı 5 Mart 2013 tarihinde saat 15.00'de yapılacak.
(MA-MA)

06.02.2013 11:26:20 TSI

Editör: Wan Haber