Altındağ Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü işbirliğinde yürütülen ve geçtiğimiz yıl Altındağlı anne adayları tarafından büyük ilgi gören gebelik eğitimini başarıyla bitirenler sertifikalarını aldılar.
Zübeyde Hanım KEKM üyesi anneler ve anne adaylarının katıldığı sertifika törenine, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sibel Erkal İlhan ve Proje Koordinatörü Arş. Gör. İlknur M. Gönenç de katılım gösterdi. 2010 yılında başlayan proje ile, Altındağ Belediyesi'ne bağlı Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri'nde düzenlenen ve on hafta süren "Gebelik Okulu Projesi"nden 200 anne ve anne adayı faydalandı.
Eğitimler ile kadınların hamilelik sürecini hazırlıklı ve sağlıklı geçirmelerini amaçlayan projede; gebelik sürecinde bireysel bakım, anne karnında bebek gelişimi, genetik hastalıklar, beslenme, dinlenme ve egzersiz önerileri, gebelikte sık görülen rahatsızlıklar ve önlemler, anne sütü ve emzirme, yeni doğan özellikleri ve bakımı, aile planlaması gibi konularda bilgiler verildi.
(BK-ÖZ-Y)

02.01.2013 14:58:52 TSI

Editör: Wan Haber