Gazze Şeridi'nde Fetih ve diğer önde gelen direniş grupları, İsrail hapishanelerinde tutuklu Filistinli mahkumların açlık grevine destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi.
"Mahkumlarımızı tabutta değil, canlı istiyoruz" sloganıyla düzenlenen yürüyüş UNCHR'nin Gazze ofisinin önünden başladı. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, İsrail'in mahkumların hapishane koşullarını iyileştirilmesi talep edildi.
İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular, hapishanelerdeki kötü muamelenin sona erdirilmesi ve hapishane şartlarının iyileştirilmesi için açlık grevi başlatmıştı.
Yürüyüşe katılan Cihan Risavi, "Hiçbir insan hakları bildirisinde, hiçbir uluslararası yasada mahkumları öldürmek veya orada ölüme bırakmak diye birşey yok" dedi.
Züheyr Şişniye isimli bir diğer gösterii ise "Mahkumlarımızı burada tabutlarda değil, canlı olarak görmek istediğimiz mesajını vermek için BM ofisine bir tabut taşıyarak geldik. Uluslararası toplum, Gazze'de bir İsrailli mahkumu (Gilat Şalit) kurtarmak için ne yapıyorsa, bizim için de öyle hareket etmeli" ifadelerini kullandı.
Filistinli direniş gruplarından Milli Direniş Tugayları'nın sözcüsü ise "Bu mahkumlara bir zarar gelirse, Gazze'deki bu sessizlik hali uzun sürmeyecek. İşgalciler bu suçlarının bedelini ödeyecek" tehdidinde bulundu.
(ÖK-ÖK-D)

06.02.2013 14:16:58 TSI

Editör: Wan Haber