Antalya Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde düzenlenen Badminton Turnuvası'nda dereceye giren Gazipaşalı badminton şampiyonları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş ve Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk'u ziyaret etti.
Antalya'da 21-24 Ocak tarihlerinde düzenlenen Badminton Turnuvası'nda Gazipaşa İstiklal Şehit Süleyman Gür Ortaokulu hem yıldız kız, hem yıldız erkeklerde birinci, Gazipaşa Cumhuriyet Ortaokulu yıldız kızlarda üçüncü ve Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu da yıldız erkeklerde üçüncü olma başarısını göstermişti.
Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, başarılı olan ve 4 kupa ile ilçeye dönen öğrencileri makamında kabul etti. Başarılı sporcuları elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik eden Kaymakam Pamuk, eğitim öğretimde sosyal aktivitelerin önemine değinerek, "Öğrencilerimizin derslerdeki başarılarını devamlı olarak sürdürebilmeleri için mutlaka sosyal etkinliklere katılmaları gerekiyor. Bu açıdan burada bizlerle olan başarılı öğrencilerimiz inanıyorum ki derslerinde de başarılı olacaklardır. Sosyal etkinliklerde yetersiz kalınırsa, derslerde elde edilen başarılar da bir müddet sonra azalmaya başlayacaktır. Ayrıca şunu da belirtmeliyiz ki Gazipaşa eğitim anlamında bir marka olmuştur. Sosyal aktiviteler anlamında da gerekli çalışmalarımızın ardından hep üst seviyelerde bulunacağımızı düşünüyorum" dedi.
Gazipaşa'da güreş sporuna da ilgi olduğunu belirten Kaymakam Pamuk, "Bu spor dalında da eğitimler için okullarımızda seçmeler yapılacak. Öğrencilerimize bu alternatifi de sunmak istiyoruz. Güreş sporunda da eminim ciddi başarılar elde edeceğiz ve güreş eğitmenimiz de önümüzde ki günlerde eğitim vermeye başlayacak. İlçe olarak hem akademik, hem sosyal, hem de spor konusunda en üst seviyelerde olmayı hedefliyoruz. İl genelinde yapılan Badminton Turnuvası'nda başarılı olan öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu. Kaymakam Pamuk sporculara malzeme ve diğer konularda da destek sözü verdi.
Öte yandan turnuvayı birinci olarak tamamlayan İstiklal Şehit Süleyman Gür Ortaokulu öğrencileri, önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan Bölge Turnuvası'nda Gazipaşa'yı temsil edecekler.
(AMT-SK-Y)

25.01.2013 10:46:43 TSI

Editör: Wan Haber