Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Av Kemal Akça İlköğretim Okulu serbest kıyafet uygulamasına geçti.
Av Kemal Akça İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin isteği üzerine gelecek yıl uygulanması planlanan serbest kıyafet sistemi, geçtiğimi haftadan itibaren uygulanmaya başlandı.Serbest kıyafetin yanı sıra öğrencilerin daha başarılı olması için teneffüslerde müzik uygulaması başlatan okul yönetimi, teneffüslerde öğrencilerin istedikleri müzikleri çalınca öğrenciler de müzik eşliğinde dans ederek neşe içerisinde stres atıp, tekrar derslerine dönüyorlar.
ÖĞRENCİ-VELİ AYNI OKULU PAYLAŞIYOR
Öte yandan ilçede geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan 'Okullar Hayat Olsun' projesi Av Kemal Akça İlköğretim Okulu'nda bu yıl da devam ediyor. Proje kapsamında öğrenciler ve veliler aynı okulu paylaşmanın keyfini yaşıyorlar. Okulda İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile vatandaşların istekleri doğrultusunda eğitim ve sosyal içerikli, step, aerobik, halk oyunları ve resim kursları okul bünyesinde devam ediyor. Eğitim ve öğretim saati dışında veliler haftanın değişik günlerinde de okula gelerek kurslarına katılıyor. Özellikle bayanlar step ve aerobik kurslarına yoğun ilgi gösterirken, sanatseverler ise resim atölyesinde resim kursuna katılmayı tercih ediyor. Öğrenciler ise halk oyunları kursuna yoğun ilgi gösteriyor.
Okulda açılan 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamındaki kurslara katılan veliler ise hallerinden oldukça memnun. Kurslara katılan Ahu İstif, "METEM'de matematik öğretmeniyim, boş zamanlarımızda atölyemizde resim çalışmaları yapıyoruz. Gerçekten çok güzel geçiyor, ben daha çok insan figürleri üstünde çalışıyorum" dedi.
Resim kursu öğretmeni Murat Atasoy ise, "Burada Milli Eğitim ve Halk Eğitim'in iş birliği ile yapılmış okullar hayat bulsun projesi kapsamında yetişkinlere resim kursu veriyorum. Kursumuza katılanlar zaten resme merakı olan, resim yapmaya ilgi duyan insanlar. Kursiyerlerimiz oldukça hevesli, çok güzel işler güzel çalışmalar çıkıyor" diye konuştu.
(AMT-SK-Y)

21.01.2013 11:40:27 TSI

Editör: Wan Haber