Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Devlet Hastanesi yönetimi tarafından resmi kurumlar ve hayırsever vatandaşların katkısı ile hastaneye kazandırılan Şehit Süleyman Gür Polikliniği, göz polikliniği ve yoğun bakım ünitelerinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Hastane bahçesinde düzenlenen programa Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Antalya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Kahyalar Belediye Başkanı Tevfik Karav, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Akşit, Hastaneler Birliği Mali ve İdari Başkanları ve hastaneye katkıda bulunan hayırseverler katıldı.
Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Tuğrul Çakır, çalışmalara katkı sağlayan sağlık çalışanlarına ve hayırseverlere teşekkür etti. Kısa zamanda sonuçlanan çalışmaların dayanışma ile ortaya çıktığına dikkat çeken Çakır, "Yaptığımız her hizmeti istişare ederek yaptık. Beraber hareket etmemizi sağlayan başta uzman doktorlarımıza, pratisyen doktorlarımıza, hemşirelerimize ve diğer sağlık çalışanlarımıza bu bayrağı daha yukarı taşımada ki gösterdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Yapılan işlerde dışarıdan personeller çalıştığı gibi, hastane personelimiz de mesaileri bittikten sonra bile gece gündüz demeden çalışmalara ortak oldular. Bundan sonrada hizmet kalitemizi arttırmak adına aynı şevk ve iradeyle çalışmalarımızı sürdürmeye çalışacağız. Bize desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş ise konuşmasında, il merkezindeki bir vatandaş ile ilçelerdeki vatandaşların aynı koşullarda sağlık hizmeti alabilmeleri için en iyi standartlara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. İl genelinde olduğu gibi Gazipaşa'da da hummalı bir çalışma yürütüldüğüne dikkat çeken Erdoğan Taş, "Gazipaşa'da hastane personellerimiz ve hayırseverlerimizin fedakar çalışmaları neticesinde gün geçtikçe farklı konularda yenilikler kazanıyoruz. Son 10 yılı göz önünden geçirirsek; 2002-2003'lü yıllarda, insanlarımızın kuyrukta beklediği, 'bugün git yarın gel' yaklaşımının olduğunu yıllardan bugünlere geldik. Artık hastalarımıza günübirlik bakabildiğimiz, ameliyatlarını yapabildiğimiz, yoğun bakım ihtiyacını karşılayabildiğimiz bir duruma geldik. İl genelinde yoğun bakım ünitelerinin, diyaliz merkezlerinin yaygınlaşması, genel cerrahisinden ortopedi uzmanına eksikliklerin giderilmesiyle vatandaşımızın merkeze gitmeden kendi ilçesinde hizmet almasının mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşmasında ciddi bir sıkıntı kalmadığını kaydeden Taş, "Devrim niteliğinde alınan kararlar doğrultusunda hastalarımız ister özel, ister kamu hastanelerinden sağlık hizmeti alabiliyorlar. Acil sağlık hizmetleri konusunda hastaların ambulanslarda öldüğü, gecikmeler sonucu hastanelerde öldüğü dönemlerden, bugün o gıpta ile baktığımız Amerikan filmlerindeki gördüğümüz hizmetleri verebilen durumlara geldik. Antalya merkezde ne hizmet sağlanıyorsa ilçelerde de o hizmetler sağlanacak. Özellikle geçtiğimiz zamanlarda devlet tarafından ihmal edilen diş sağlığı hizmetleri konusunda da özle sektörde verilen hizmetleri vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
BU HEYECANA SEYİRCİ KALAMAYIZ
Devlet Hastanesi bahçesindeki mevcut poliklinik binasının yanına yapılan ek polikliniğe Şehit Astsubay Süleyman Gür'ün isminin verilmesini vefakarlık örneği olarak nitelendiren Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ise, "Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da tekrardan sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.
'EN ÖNEMLİSİ ZİHNİYET DEVRİMİ'
Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk da açılış töreninde yaptığı açılış konuşmasında, Gazipaşa Devlet Hastanesi'nin çok özel bir tarihi geçmişi olduğunu, binanın 1950'li yıllarda ilçe halkı tarafından deve sırtında malzeme çekilerek yapıldığını hatırlattı. Gazipaşalıların sağlık hizmetine gösterdiği önemi ve hizmeti ortaya koyması açısından Devlet Hastanesi'nin çok iyi bir örnek olduğunu kaydeden Pamuk, şunları kaydetti. "Hastane binamız artık günümüz şartlarında yeterli gelmemeye başladı. Yeni hastanemiz de inşaat halinde. Tabi ufak tefek sıkıntılar yaşanıyor fakat bunların aşılacağını biliyoruz. Bu hastanemiz ilçemiz için çok önemli ve nedeni ise, Gazipaşa turizmden pay almayı hedefleyen bir ilçe. Bu payı almak için öncelikle asayiş ve sağlık hizmetleri açısından iyi seviyede olmak gerekir. Eğer bu iki hizmet iyi noktada değilse turizmden pay almamız olanaksız hale gelir. Hastane idaremiz takip edip gördüğümüz üzere 'mevcut imkanları nasıl değerlendirebiliriz' düşüncesi içerisinde. Tabi ki tek önemli olan binaların yapılması, içerisinin teknoloji ile donatılması değil. Bunlar da önemli ama çok daha önemli olan bir zihniyet devriminin yaşandığının hissedilmesi. Ben Gazipaşa Devlet Hastanesinde bu değişimi görüyorum. Vatandaş memnuniyetli hizmet anlayışının hastanelere hâkim kılınmaması durumunda ne yaparsak yapalım bir anlamı kalmaz. Burada bir de kadirşinaslık örneği gösterildi ve yeni polikliniğimize Şehidimizin ismi verildi. Bu nedenle de hastane yönetimimize ayrıca teşekkür ediyor, açılacak olan birimlerimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başhekim Tuğrul Çakır, törene katılanlara yeni hizmete giren birimler ve geçtiğimiz ay açılışı yapılan üniteler hakkında bilgiler aktardı. Heyet daha sonra sırasıyla Şehit Süleyman Gür Polikliniği, göz polikliniği ve yoğun bakım ünitesinin açılışlarını gerçekleştirdi.
(AMT-SK-Y)

08.02.2013 11:08:16 TSI

Editör: Wan Haber