Samsun'da 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı silahlı kavgayla ilgili 3'ü tutuklu 5 kişinin yargılandığı davada beraat kararı çıktı.
2012 yılının yılbaşı gecesi sabaha karşı İlkadım ilçesi Fuariçi'nde bulunan bir gazinoda çıkan silahlı kavgada, Cengiz Yılmaz (33) ve kardeşi Turgut Yılmaz (31) ile gazino sahibi Nedim Özfalcı (38) ve Ömer Özbaş (36) yaralanmış, ağır yaralanan Cengiz Yılmaz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra tutuklanan Turgut Yılmaz ile Erkan Öksüz (27) ve Servet Özfalcı (36) ile tutuksuz olan Nadir Onat ve Serkan Akay'ın yargılanması sona erdi. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanıklar kendilerini savundular. Kardeşi ölen, kendisi de yaralanan Turgut Yılmaz, "Savcı bey, sanıklar hakkında nefsi müdafaa talebinde bulundu. Bu nasıl iştir? Biz olay yerinden kaçarken bize ateş ettiler. Biz kesinlikle geri dönüp ateş etmedik. Canımıza kastedildi. Aracımıza binip kaçamadık" dedi.
Servet Özfalcı ve Erkan Öksüz ise verdikleri ifadede, kimseyi öldürmek ve yaralamak kasıtlarının bulunmadığını belirterek, "Bize karşı tabancayla ateş açtılar. Biz de bu ateşi bertaraf etmek ve kendimizi korumak için karşılık verdik. Yoğun bir şekilde saldırıya uğramıştık. Yaşanan olaylardan dolayı üzgünüz. Takdir mahkemenindir" dediler.
Mahkeme heyeti, 'Servet Özfalcı ve Erkan Öksüz'ü kasten öldürmek, Turgut Yılmaz ve Nadir Onat'ı da kasten öldürmeye teşebbüs ile korku ve paniğe sebep olacak şekilde silahla ateş etmek suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmaları talebiyle dava açılmış ise de her iki sanığın haksız bir saldırıyı o anda hal ve koşullara göre saldırı ile orantılı bir biçimde defetmek zorunluluğu ile işlenmiş olduğu anlaşıldığından nefsi müdafaa şartları oluştuğundan beraatlerine' karar verdi. Servet Özfalcı ve Erkan Öksüz ruhsatsız silah suçundan 1 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırılırken, Turgut Yılmaz ise Nedim Özfalcı ve Ömer Özbaş'ı yaralamak, Emrullah Kınalı'yı tehdit, genel güvenliği tehlikeye düşürmek ve ruhsatsız silah suçlarından toplam 6 yıl 3 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı. Delilleri yok etmek suçundan yargılanan Serkan Akay ile Nedim Onat ise bu suçtan beraat ettiler. Mahkeme heyeti, kararla birlikte tutuklu bulunan Servet Özfalcı, Erkan Öksüz ve Cengiz Yılmaz'ın tahliyelerine karar verdi.
(MAY-SLH-CC-Y)

17.01.2013 17:27:21 TSI

Editör: Wan Haber