Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasından kendi sahasından Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Sivasspor karşısında alınan beraberliğin önemli olduğunu ve Fenerbahçe maçına Gaziantepsporlu taraftarların desteğiyle sahaya çıkmak istediklerini söyledi.
Celal Doğan Tesisleri'nde teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde antrenmana çıkan futbolcular düz koşu ve açma germe egzersizleri yaptı. Kırmızı-siyahlılar daha sonra ayak tenisi oynayarak antrenmana devam etti. Son olarak yarı sahada yapılan taktik ve teknik çalışmalarla idman sona erdi. Antrenmana yeni transferlerde katıldı.
Antrenmanı izlemek için tesislere gelen gazeteciler ise teknik direktörün Hikmet Karaman'ın esprisi ile karşılaştı. Kameralar karşısına geçen Karaman, almanca konuşarak tercüman eşliğinde demeç verdi. Almanca demeç veren Karaman daha sonra basın mensuplarına espri yaptığını söyleyerek antrenmanı izlemeye geldikleri için teşekkür etti.
Teknik direktör Hikmet Karaman, Sivasspor'dan deplasmanında eksik oyuncularla 1 puanı almalarının önemli olduğunu belirterek, "Sivasspor maçı başlangıç açısından önemliydi. Özellikle ilk 45 dakika hem mücadele yönünden hem de pozisyon yönünden iyiydik. İkinci yarı oyunun belli bir bölümünden sonra daha çok kendi alamızda defans yapan bir takıl gösterdik. Tabi bu bizim maçtan önceki cezalı ve sakat oyuncularımızın kadroda olmayışı hamle gücümüzü ikinci yarıda zora soktu" dedi.
Sivasspor maçında sakat ve cezalılar nedeniyle alt yapıdan aldıkları futbolcularında şans bulduğunu hatırlatan Karaman, "A2'den 7-8 aydır bizimle antrenmana çıkan futbolcular şans buldu ve bu da kulüp adına bir gelişme. Bazen elinizde imkanlar olmayınca gençlere yöneliyorsunuz. İnşallah bu süreç içerisinde de birkaç arkadaşımız özellikle Gaziantepli çocuklarından takıma kazandırabilirsek, benim açımdan mutluluk verici" diye konuştu.
Fenerbahçe maçının zorlu geçeceğini ifade eden Hikmet Karaman, "Fenerbahçe son maçında 2-0 mağlup duruma düşse de Fenerbahçe her zaman büyük bir takım. 2-0 mağlup olsa bile bir gol atsa maçı 3-2 kazanacak görüntüsü sergileyebiliyorlar. Bu nedenle sonuç kimseyi aldatmasın. Bizim fikstür değerlendirmemize bakarsak, inanılmaz önemli bir maça çıkıyoruz. Ondan sonra oynayacağımız maçlarda çok ağır. Burada artık 12 adama görev düşüyor. Herkes bizi eleştirebilir ama ben şimdi bu şehre diyorum ki Fenerbahçe maçında herkesi orada görmek istiyorum. Şehirdeki spor severler Gaziantepliyim diyenler bu takımı sevenler bu şehrin futboldaki lokomotif takımına destek versinler. Fenerbahçe maçında o tribünlerde sadece maç izlemeye değil takımının kazanması için futbolculara inanılmaz bir motivasyon sağlamalarını istiyorum" şeklinde konuştu.
Transferlere de değinen teknik direktör Karaman, "Mutlaka yönetimle zaman zaman aramızda fikir ayrılıkları çıkabilir. Ama tek bir ortak amacımız var ve oda bu takımın başarısıdır. Bu idealler uğrunda tartışıyoruz ve takımın güçlenmesi için hamleler yapıyoruz. Ama bütün bunları yaparken de takımın ekonomik yönünü ve bundan sonraki yaşanacak olaylarda daha sağlıklı olmasını da düşünüyoruz. Buraya 5 tane transfer yaparsınız sezon sonu kulüp patlar gider. Kim ödeyecek bu paraları. Akıllı olalım oyuncularımızın parasını ödeyelim, Şehir ve sanayicilerde bu takıma destek çıksın. Sanayiciler gelsin iki tane futbolcuyu bu takıma alsınlar yada 2 trilyonluk reklam versinler. Lafa gelince herkes konuşuyor" ifadesinde bulundu.
Gaziantepsporlu futbolcu Bekir ise ikinci yarıda oynanacak her maçın kendileri için çok önemli olduğunu hatırlatarak, "Çünkü ilk yarı kötü günler yaşadık ve ikinci yarı bunları yaşamamak için alacağımız her puan veya puanlar bizim için çok önemli. Sivasspor deplasmanı da bunlardan biriydi ve eksik gitmemize rağmen bir puanla döndük. Tabiî ki gönül isterdi 3 puanla dönelim ama futbolda yenemiyorsan yenilmeyeceksin tabiri de var. Bizde takım arkadaşlarımızla birlikte iyi bir mücadele verip bir puanı aldık. Önümüz de Fenerbahçe maçı var. Bu maçada diğer maçlarda olduğu gibi 3 puan parolasıyla çıkacağız. İnşallah aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte iyi bir uyum sürecini atlatıp istediğimiz skorla sahadan ayrılırız" ifadelerini kullandı.
Bekir ayrıca Fenerbahçe maçı için taraftarlara da çağrıda bulunarak takıma destek olmalarını istedi.
(HD-BH-S)

22.01.2013 17:36:41 TSI

Editör: Wan Haber