Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in açıklamalarına tepki gösteren Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, teröristlerin vatan evladı gibi, bölücü başı Öcalan'ın ise barış güvercini gibi gösterilmeye çalışıldığını belirterek, "30 yıldır bu memlekete kan kusturdular. Terörist hiçbir zaman normal bir vatan evladı gibi gösterilemez" dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şubesi'ni ziyaret eden Genel Başkan Uran, teröristlere "oğlum" diye hitap eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'e tepki gösterdi. İçten'in, "22 bin PKK'lı öldürüldü, 22 bin çocuğum öldürüldü. Hepsi benim çocuğum" sözlerini "talihsiz bir açıklama" olarak değerlendiren Uran, "Öldürülen teröristler boş yere öldürülmedi. Öldürülen teröristler, bu ülkenin bebeğini, imamını, öğretmenini, güvenlik görevlilerini haince pusu kurarak şehit ettiler" diye konuştu.
Birileri tarafından terör örgütünün hoş ve sempatik gösterilmeye çalışıldığını ifade eden Uran, yapılanları kınadıklarını belirterek şöyle devam etti:
"30 yıldır bu memlekete kan kusturdular. Terörist hiçbir zaman normal bir vatan evladı gibi gösterilemez. Bölücü terör örgütünün silah bırakacak diye normal gösterilmeye çalışılması hiç hoş değil. Terörün bitmesi lazım elbet ancak olmazsa olmaz kırmızı çizgilerimiz var. Abdullah Öcalan bölücü başıdır. Apo'nun muhatap alınıp barış güvercini gibi gösterilmesini kabul etmiyoruz. Habur Olaylarının tekrarlanmayacağı ne malum? Türk milletinin manevi değerleri var. Bunlar çiğnenemez. İmralı'da bölücü başı ile görüşülüyor, deniyor. Kapalı kapılar ardında ne vaatler verildi bilemiyoruz. Apo'ya asla farklı bir ayrıcalığı kabul etmiyoruz. İmralı Palas'tan alınsın F Tipi Cezaevi'ne konulsun dedik."

"BDP MECLİS'TE KÜRT HALKINI TEMSİL ETMİYOR"
BDP'nin Meclis'te Kürt halkını temsil etmediğini kaydeden Uran, "Demokratik çözümün yeri elbet Meclis'tir. Ancak BDP, PKK'nın siyasi kanadı olmaktan ayrılamamıştır. Demokratik çözüm diyorlarsa PKK'nın silahlı terör örgütü olduğunu itiraf etmelidirler ve 30 yıl için bu ülkeden özür dilemelidirler. Aldıkları oy oranı ve bölgenin nüfusu belli. Kürt halkını temsil ediyorlar diye bir şey yok. Eskişehir gibi birçok şehirde Kürt kardeşlerimizle iç içe yaşıyoruz, cephede omuz omuza mücadele ediyoruz. Şehit ve gaziler arasında Kürt kardeşlerimiz de var. Şehit cenazelerinde görüyoruz, Kürtçe ağıtlarla şehitler toprağa veriliyor. Bu ülkede bin 500 Kürt korucu şehidimiz var" ifadelerini kullandı.
Uran, "Terörle mücadele için harcanan para ülkenin kalkınması için kullanılsa 30 bin dolar kişi başı milli gelir olurdu" diyerek şöyle konuştu:
"Terör bu ülkenin bölgede güçlü olmasını isteyenler tarafından besleniyor. Dış güçler terörü destekliyor. Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi mücadelemiz sadece terör örgütüne değil, 7 düvele karşı. Terör konusunda hükümet tarafından yürütülen çalışmaları yakından ve metanetle izliyoruz. Şehit aileleri, gazilerimiz ve onların aileleri bu ülkede en fazla fedakarlığı yapan kesim. Bu konuda her zaman tarafız. Nefes aldığı sürece gazilerin travması devam edecek. Başkanlık, eyalet sistemi gibi konuların içeriğini tam bilemiyoruz. Devlet, vatandaş ve hizmet için vardır. Yapılan ve yapılacak her şeyde ülkenin bütünlüğü korunmalı."
(KÇ-MŞ-GS-Y)

06.02.2013 11:55:19 TSI

Editör: Wan Haber