Belediyenin düzenlediği kültür gezileri kapsamında Uşakizade Köşkü'ne giden Cumhuriyet Semt Evleri kursiyerleri, Ulu Önder ve eşi Latife Hanım'ın anılarıyla duygusal anlar yaşadı.
Gaziemir Belediyesi Cumhuriyet Semt Evleri'nde kurs gören kadınlar, Uşakizade Köşkü'ne düzenlenen geziyle tarihe yolculuk yaptı. Kursiyer kadınlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve eşi Latife Hanım'ın nikâhlarının kıyıldığı köşkü gezmenin heyecanını yaşadı. Atatürk'ün İzmir'in kurtuluşu için mücadele ettiği günlerde Başkomutanlık Karargâhı olarak kullandığı köşkteki gezi sırasında duygusal anlar yaşandı.
Köşk Müdürü Ahmet Gürel tarafından hazırlanan ve Türk kadınının tarih içindeki yerini anlatan belgeseli seyreden kursiyerler daha sonra Ahmet Gürel'in rehberliğinde tarihin izini sürdü.Dönemin önde gelen ailelerinden Uşakizade ailesi tarafından yaptırılan ve Ulu Önder ile eşi Latife Hanım ile Atatürk'ün hatıralarıyla dolu köşkü gezen kadınlar bol bol fotoğraf çektirdi.
Belediyenin düzenlediği kültür ve doğa gezilerden memnun olduklarını dile getiren kursiyerler, kendilerine tanıdığı bu olanaktan ötürü Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a teşekkür ettiler.
(HK)

18.01.2013 11:51:45 TSI

Editör: Wan Haber