'Halka hesap veriyoruz' sloganıyla her fırsatta toplumun değişik kesimlerden vatandaşlarla bir araya gelen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, belediyenin düzenlediği kurslara katılan kursiyerlerle buluştu.
Göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı icraatları düzenlediği toplantılarla işadamları, vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, meslek gruplarına anlatan ve onların görüş, öneri ve şikayetlerini dinleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, şimdi de 'kursiyer buluşmalarıyla' belediyenin kursiyerleriyle bir araya geliyor. Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan kursiyer buluşmasına Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı Birsen Şenol, belediye meclis üyeleri, Türkiye Tiyatrolar Birliği Eşsözcüsü Turgay Tanülkü, belediyenin tiyatro eğitmenleri ve kursiyerleri katıldı. Başkan Yardımcısı Mehmet Tuncer'in 3,5 yılda yapılan çalışmaları anlattığı sunumun ardından Başkan Şenol, yardımcısı Mehmet Tuncer, Kültür Müdürü Ersin Sayköse ve tiyatro eğitmenlerini yanına alarak kursiyerlerin önerilerini dinleyip sorularını cevapladı.

"HAYATLARA DOKUNUYORUZ"
Eğitimden sağlığa, kültür sanattan altyapıya belediyenin görevleri arasında yer alan ve görevleri arasında yer almayan birçok proje ürettiklerinin altını çizen Başkan Şenol, "Biz bu kentin sadece fiziki çehresini değiştirmiyoruz. İnsanların hayatlarına dokunan projeler üretiyor, kültürel çalışmalarla kente kimlik kazandırıyoruz" diye konuştu. Kentlerin yönetiminin belediye başkanına bırakılmayacak kadar ciddi bir iş olduğuna değinen Şenol, "Siz bu ülkenin aydınlık geleceğisiniz. Ülkemizin ve kentimizin gelişmesinde size büyük görevler düşüyor. Konuşarak, eleştirerek üreterek bize destek olun, yol gösterin" dedi. Şenol, kültür gezilerinden spor faaliyetlerine, kütüphaneden sanat faaliyetlerine kadar birçok konuda soru yönelten kursiyerlere, yeni kültür merkezi yapma konusunda müjde verdi.
Başkan Şenol'dan sonra sahneye çıkan Türkiye Tiyatrolar Birliği Eşsözcüsü Turgay Tanülkü, tiyatronun dünü bugünü hakkında kursiyerlere bilgi verdi ve nasihatlerde bulundu. Her yaştan Gaziemirlinin tiyatro oyunculuğuna gösterdiği yoğun ilgiye değinen Tanülkü, "Benim hayat felsefemin ve tiyatronun temelinde insan var. Bu yüzden projeleriyle insanların hayatlarına dokunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a teşekkür ediyorum" dedi. Tanülkü konuşmasından sonra kursiyerleri sahneye çağırarak kursiyerlerle atölye çalışması yaptı.
(EA-ERG-Y)

19.02.2013 17:19:11 TSI

Editör: Wan Haber