Gaziemir Belediyesi tarafından düzenlenen Balkan Ezgileri konserinde seyirciler, Anadolu ve Balkan müzikleri ile kimi zaman duygulandı, kimi zaman da yerinde duramayıp halaylar çekti
Gaziemir Belediyesi'nin Ahmet Eroğlu Eğitim Salonu'nda düzenlediği konserde sahne alan Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluğu, müzikleriyle seyirciyi hem oynattı, hem de hüzünlendirdi. Anadolu ve Balkan ezgilerini seslendiren müzik topluluğu iki farklı coğrafya da yaşanan aşkın, acının, mutluluğun, göçün, zulmün resmini sahnede notalarla çizerek seyirciden tam not aldı. Birden fazla dilde şarkılar seslendiren koro seyirciyi kimi zaman oynatarak, kimi zaman da puslu gözlerle uzaklara dalıp gitmelerini sağlayarak müziğin evrensel dilini ortaya koydu.
Balkan Göçmenlerinin yoğun olarak yaşadığı Sarnıç'ta yapılan konsere Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuncer, CHP Gaziemir İlçe Kadın Kolları Başkanı Bengü Sayköse, Batı Trakya Dernekleri İzmir Şubesi Başkanı Aydın Özcan, İzmir Balkan Göçmenleri Derneği Genel Başkanı Hamdi Kanlıoğlu, Sarnıç Şube Başkanı Halim Garip ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hüznün ve neşenin hakim olduğu konserde Aşık Veysel Şatıroğlu'nun Uzun İnce Bir Yoldayım parçasıyla ozanı anan müzik topluluğu, vokalistin ve bağlama sanatçısının başarılı performansıyla seyirciden büyük alkış aldı. Konserin sonuna doğru hareketli parçaları arka arkaya seslendiren müzik topluluğu final şarkısında Gelin Damat Halayıyla seyirciyi halaylarla terletti.
(HK-ERG-Y)

19.02.2013 13:28:02 TSI

Editör: Wan Haber