İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gaziemir Belediyesi işbirliğiyle Sabiha-Hasan Engelli Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ilkyardım seminerine katılanlara sertifikaları verildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi işbirliği ile Aktepe'deki Sabiha-Hasan Yavaş Engelli Eğitim Merkezi'nde 'ev kazaları ve ilkyardım' konulu ilkyardım semineri verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi çalışanları tarafından verilen seminerde, ilkyardım, yaşam belirtileri, solunum yolu tıkanıklığı, göğüs ağrısı, kanamalar, şeker koması, kırık, çıkık, burkulmalar, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, hasta ve yaralı taşıma gibi konular anlatıldı. Seminerde konuşan Dr. Hüseyin Çetinel, ilkyardımın günlük yaşantımızda hayati bir önem taşıdığını vurguladı.
Dr. Çetinel insanları ilkyardım konusunda bilinçlendirerek kaza ve yaralanmalarda hayati önem taşıyan ilkyardımın daha bilinçli ve kaliteli şekilde yapılmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. İlkyardım müdahalesini günlük yaşantımızda sık sık yaptığımızı ifade eden Dr. Çetinel, "insanlar günlük hayatlarında birçok ilkyardım müdahalesinde bulunuyorlar, ancak bunun farkında değiller. Biz bu seminerler aracılığıyla ilkyardımın günlük yaşantımızdaki yeri ve önemini anlatıp, insanları ilkyardım konusunda bilgilendirerek, yapmaları ve yapmamaları gerekenleri anlatıyoruz" diye konuştu.
(BK-

21.12.2012 11:39:53 TSI

Editör: Wan Haber