Sabahın erken saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı, Gaziantep'te hayatı olumsuz etkiledi.
Gaziantep'te etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, vatandaşlar yürümekte güçlük çekti. Bazı yollarda ise trafikte aksama yaşandı. Kar lastiği ve zinciri olmayan araçlar buzlanma nedeniyle yollarda kalırken, yolda mahsur kalan araçlar vatandaşlar tarafından itilerek çalıştırılmaya çalışıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri de şehir merkezinde yol açma çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürürken, bazı vatandaşlar ise karın tadını çıkardı.
Yağıştan dolayı mutlu olduğunu dile getiren bir vatandaş, "Geçtiğimiz günlerde yine kar yağmıştı fakat bu kadar etkili olmamıştı. Bugün sabahın erken saatlerinde yağan kar, böyle yağmaya devam ederse akşama kadar 40 santimetreyi bulur diye düşünüyorum. Kar yağışı havayı bayağı bir temizlerken, birçok hastalığı ise beraberinde götürdü. Karın yağmasından dolayı mutluyuz. Fakat sürücülerimizin dikkat etmesi gerekiyor. Mutlaka kar zincirlerini takmalarını öneriyorum" diye konuştu.
Araç sürücüleri ise, "Kar yağışı bizi olumsuz yönden etkiledi. Zincir takmadığımız için zorluk çekiyoruz. Gördüğünüz gibi kazalara sebebiyet vermemek için aracı iterek yol ortasından kaldırmaya çalışıyoruz. Diğer sürücü arkadaşlarımızı uyarıyorum kar zinciri bulunmayan araçlar lütfen trafiğe çıkıp bizim gibi mağdur olmasınlar" dedi.
Öte yandan, kar yağışıyla beyaza bürünen Gaziantep'te, birbirinden güzel manzaraların oluştuğu görüldü.
(MDC-SO-Y)

09.01.2013 11:20:16 TSI

Editör: Wan Haber