Şahinbey Belediyesi tarafından, ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak geçici olarak Gaziantep'e yerleşen Suriyeli vatandaşlara, Türkçe okuma-yazma kursu veriliyor.
Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Yaşar Torun Gençlik Merkezi'nde, Suriye'deki iç savaş sebebiyle Gaziantep'e yerleşen Suriyeli ailelere Türkçe okuma yazma kursu veriliyor. Suriyelilerin yoğun ilgi gösterdiği ve 60 öğrencinin şuanda eğitim gördüğü kurslar hafta içi sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grupta yapılıyor.
Suriye'deki iç savaş nedeniyle Gaziantep'e yerleşen Suriyeli ailelerin, Türkçeyi öğrenmek için oldukça hevesli oldukları görüldü. Yaş ortalaması 15 yaşın üzeri olan Suriyeli vatandaşların katıldığı kursta daha çok gramer değil de pratiğe yönelik bilgiler verildiği ve amaçlarının kursiyerlerin günlük hayatlarında işlerini kolaylıkla yapabilmelerini sağlamak olduğu belirtildi.
Türkçe okuma yazma kursuna katılan Suriyeli kursiyerler ise, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını ifade ederek, "Daha önce Türkçe bilmiyorduk. İletişim noktasında çok sıkıntı çekiyorduk. Şimdi ise burada Türkçe okuma yazma kursu gördüğümüz için çok mutluyuz. Burada aldığımız Türkçe eğitimlerle günlük yaşamımızda kolaylık sağlıyoruz. Bizlere bu imkanı sunduğu için Şahinbey Belediyemize çok teşekkür ediyoruz" dediler.
(MDC-MEF-Y)

01.12.2012 15:13:21 TSI

Editör: Wan Haber