Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikada buhar kazasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçi Ramazan Bezgin, memleketi Adana'da toprağa verildi.
Gaziantep'te 4. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Güneydoğu Galvaniz Fabrikası'nda 2 gün önce kurulan buhar kazanında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 2'si Suriye uyruklu 7 kişiden biri olan Ramazan Bezgin'in dün akşam saatlerinde memleketi Adana'ya getirilen naaşı, bu sabah gözyaşları arasında toprağa verildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Bezgin'in cenazesi, sabah saatlerinde merkez Sarıçam ilçesinde bulunan Buruk Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze töreninde babası Mustafa, annesi Zühre Bezgin gözyaşlarını tutamadı. Bezgin'in eşi Duriye Bezgin ise arkadaşlarının yardımıyla ayakta dururken, eşi için gözyaşları arasında dua etti. Bezgin'in 2 oğlunun ise birbirlerine sarılarak güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

"PATLAMA OLDU, ARKADAŞIMIN ÖLDÜĞÜNÜ GÖRDÜM"
Cenazeye, kazadan hafif sıyrıklarla kurtulan Bezgin'in iş arkadaşı Ertuğrul İnan da katıldı. Arkadaşı için dua eden İnan, olay anında korkunç gürültüyle bir patlama olduğunu, her yerin toz duman içinde kaldığını belirterek, "Arkam dönük olduğundan dolayı patlamayı tam olarak göremedim. Arkamı döndüğümde her taraf toz dumandı. Sonra arkadaşım Ramazan'ın yerde cansız yattığını gördüm. 2 gün önce buhar kazanını yapmışlardı, o da test yapılmadan herhalde devreye sokuldu. Patlamadan dolayı kaçarken yere düştüğüm için yaralandım" dedi.
(FKE-AKL-CC-Y)

31.01.2013 12:05:40 TSI

Editör: Wan Haber