Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Gorajde'de planlamış olduğumuz bir İslam Kültür Merkezi çalışmamız var, şu anda ihale aşamasında. Buna benzer projeler inşallah daha da gelişebilir, bir adım olabilir. Şahinbey, Gorajde ve Keçiören birlikteliğinin güzel bir neticesi olur" dedi.
Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi ile Bosna Hersek'in Gorajde Belediyesi arasındaki 'kardeş belediye' ön protokolü imza törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı. İmza töreni için Gaziantep'e giden Başkan Ak ve Başkan Yardımcısı Reşat Özcan, Gorajde Belediye Başkanı Muhammet Ramoiç ve Gorajde Müftüsü Hamet Esendiç ile birlikte Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu makamında ziyaret etti. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Keçiören Belediyesi'nin hem Şahinbey hem de Gorajde belediyeleri ile 'kardeş belediye' olduğunu hatırlatarak, "Böylelikle biz de dolaylı kardeş oluyoruz, ama bunu inşallah biz de resmiyete dökmüş olacağız" dedi.
Tahmazoğlu, Keçiören Belediyesi'nin Gorajde'de yapacağı kültür merkezi ve park projesine ortak olmak istediklerini dile getirerek, "İyi niyet protokolünün karşılıklı olarak Bosna Hersek, Gorajde, Türkiye ve Şahinbey açısından hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"GORAJDE'DE İSLAM KÜLTÜR MERKEZİ YAPIYORUZ"
Keçiören Belediye Başkanı Ak ise, iki kardeş belediye arasındaki imza törenine şahitlik etmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Biz Gorajde Belediyesi ile 3 yıl önce kardeş olmuştuk ve bu kardeşliğimizden güzel sonuçlar da ortaya çıktı. Karşılıklı her iki belediyemiz ziyaretler gerçekleştirdi. Hemen hemen her yıl görüşüyoruz ve özellikle Ramazan ayı etkinliklerinde Gorajde'den gelen heyetlerle burada programlar düzenliyoruz. Onların da önem verdikleri bir festival var. Biz de onların festivallerine heyetler göndererek eşlik ederiz. Gorajde'de planlamış olduğumuz bir İslam Kültür Merkezi çalışmamız var. Şu anda ihale aşamasında. Buna benzer projeler inşallah daha da gelişebilir, bir adım olabilir. Şahinbey, Gorajde ve Keçiören birlikteliğinin güzel bir neticesi olur inşallah" diye konuştu.
İmza töreninin ardından kardeş belediye başkanları, Şahinbey Belediyesi'nin hizmete açtığı yeni tesisleri gezerek incelemelerde bulundu. Daha sonra ŞAHMEK'te düzenlenen mevlit programına katıldı.
(EY-CC-Y)

26.01.2013 10:54:27 TSI

Editör: Wan Haber