MHP Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın ile MHP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Erzin yerel seçimler öncesi basın açıklaması düzenledi.
MHP Gaziantep il teşkilatı binasında gerçekleştirilen toplantıya Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın, MHP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Erzin, il teşkilatı yöneticileri ve partililer katıldı. Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın, İmralı sürecini eleştirerek, terörist başıyla görüşüldüğünün en yetkili ağızla öğrenilmesinden sonra kamuoyunu bir destek fulyasının sardığını, aynı çevrelerin MHP'nin stratejisini çözümsüzlük üzerine kurduğunu öne sürmeye başladıklarını ifade etti. Yalçın, "Partimiz çözümün tam merkezindeki partidir. Kim ne derse desin terör meselesinin MHP olmaksızın halli mümkün değildir. İmralı sürecinin sonunda bugünlerde barışın geleceğini sananlar aldanmaktadır. Devlet, Kürt kökenli kardeşlerimizi kucaklayacak bin yıllık ortak bir birikime ve onun değerlerini istismar eden katilleri kamilen yok edecek imkanlara sahiptir. Devletin şefkatli eli kadar şiddet eli de meşhurdur. Ancak bu eli kullanan iradenin kim olduğu ve onu nasıl kullandığı fevkalade önemlidir. Bu eli mevcut siyasi iktidar bu güne kadar doğru kullanamamıştır. Hali hazırda siyaset platformunda AK Parti'nin İmralı canisiyle başlattığı ayrışma ve taksim pazarlıklarının menhus bir neticeye vardırmasına engel olacak tek parti Milliyetçi Hareket Partisi'dir" dedi.
"Tüketim ve seyirci kültürünün, rahata düşkünlüğün kucağında değerleri aşınmış kalabalıklar bu süreçte yine rehin alınmıştır" diyen Yalçın, "Tüketim toplum alışkanlıklarının sarhoş ettiği, uyuşmuş vicdanların Türkiye'nin bölünme tehlikesi karşısında artık kanamadığını, beşeri iradenin kahredici suskunluğuna büründüğünü hep birlikte görmekteyiz. Bu suskunluktan alabildiğine istifade eden iktidar bölücü başıyla masaya oturulunca sanki terör belası ortadan kalkacakmış gibi bir hafızayı, bir algıyı hafızalara yerleştirmeye çalışmaktadır. Doğrusu bunda büyük ölçüde maalesef başarı sağlamıştır" diye konuştu.
(BB-ÖZ-Y)

25.01.2013 15:18:13 TSI

Editör: Wan Haber