Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 80. yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu çerçevede eskrim müsabakaları ve bazı spor karşılaşmaları ile, kutlamalar daha geniş kapsamlı yapıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 80'inci yıldönümü nedeniyle; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Eskrim Federasyonu, Gaziantep Üniversitesi BESYO, Güney Eğitim Kurumları işbirliğinde 14 ilin katıldığı "Eskrim Türkiye Şampiyonası"na ev sahipliği yaptı. 19-20 Ocak 2013 tarihlerinde Gaziantep Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya, başta Gaziantep olmak üzere; Adana, Ankara, İstanbul, Bursa, Mersin, Samsun, Aksaray, İzmir, Antalya, Adıyaman, Denizli, Kocaeli ve Eskişehir'den yüzlerce sporcu katıldı. Süper minikler kategorisinde 142, minikler kategorisinde 182 olmak üzere toplam 324 sporcunun katıldığı şampiyonada, süper miniklerde 679, miniklerde 968 olmak üzere toplamda bin 647 müsabaka gerçekleştirildi. Şampiyonada süper minikler flöre bayan, süper minikler flöre erkek, süper minikler epe bayan, süper minikler epe erkek, minikler flöre bayan, minikler flöre erkek, minikler epe bayan, minikler epe erkek olmak üzere toplam 8 kategoride ödüller verildi. Şampiyona anısına verilen 64 ödül sahiplerini bulurken, sporcuların aileleri de bu özel anı fotoğraflayıp ölümsüzleştirdi.
Ödül törenlerine katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, "Amatör spor branşlarının tanıtımı ve yaygınlaştırılmasına yönelik düzenlediğimiz turnuva ve müsabakalar meyvelerini vermeye başladı. Geçtiğimiz yıl başlattığımız 'Gazi Kupası Eskrim Turnuvası' bu yıl 'Gazi Kupası Eskrim Türkiye Şampiyonası'na dönüştü. Gaziantep'te yapılan turnuva ve müsabakalar ile amatör sporcuları desteklerken, ilimizin tanıtımına da önemli katkılar sağlanmaktadır" dedi.
(MDC-SO-Y)

21.01.2013 17:38:43 TSI

Editör: Wan Haber