GAZİANTEP - Gaziantep'te 7 Aralık'ta açılacak olan İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı GAİF 2012 öncesi Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü kayıtlı işsizlerin profilini çıkardı. Buna göre, Gaziantep'te en fazla iş arayan kesimi 20-24 yaş aralığı, ikinci sırayı ise 25-29 yaş arası iş arayanlar oluşturdu. 20-24 yaş arasında 10 bin 226, 25-29 yaş arasında ise 8 bin 981 kişi iş arıyor. İş arayanların 11 bin 876'sının da bayan olduğu belirlendi. Ancak kadın istihdamında Gaziantep pilot iller arasında olduğu için bayanlara pozitif ayrımcılıkla iş bulmada öncelik tanınıyor. Kayıtlı işsizlerin de yüzde 28,4'ünü kadınlar oluşturdu.

Gaziantep Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Sıraç Ekin, fuar öncesi işsizlerin profil çalışmasını tamamladıklarını, bunun eleman arayan firmalara ışık tutacağını söyledi. Gaziantep'te İş arayanların yüzde 60'ını ilkokul ve ortaokul, yüzde 25'ini lise ve yüzde 15'ini ise yüksekokul ve üniversite mezunlarının oluşturduğunu ifade eden Ekin, bugüne kadar 8 bin kişiye istihdam sağlandığını kaydetti. Ekin, özellikle kadın istihdamında Gaziantep'in pilot iller arasında olmasından dolayı kayıtlı olan 11 bin 876 bayan işsizlere pozitif ayrımcılıkla öncelik tanıdıklarını söyledi. Gaziantep'te 20-24 yaş aralığında iş arayanların sayısının fazla olmasını değerlendiren İş Kur Müdürü Sıraç Ekin "Genelde bu yaş aralığındakiler ya askerden gelmiş kişiler, ya okulu veya üniversiteyi yeni bitirmiş kişiler veya iş beğenmeyip çalışmayanlar. Gaziantep'te 41 bin 850 kayıtlı işsizin yarısından çoğu kalifiye değil. Zaten en büyük sıkıntı burada. Tabi bunlara değişik projelerle meslek sahibi yaparak işlere yönlendirme çalışıyoruz. Bunlara İstihdam Fuarı'nda yeni işle tanıştırmayı planlıyoruz. Fuarla beraber Gaziantep'te işsizlik oranını çok daha aşağılara çekeceğiz." dedi.

Ekin, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde 7-9 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Gaziantep İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı GAİF 2012'nin çok geniş kapsamlı olacağını çeşitli toplantılarla uzmanların konuşmalar yapacağını, deneyimleri paylaşacağını da kaydetti. CİHAN

Editör: Wan Haber