Gaziantep'te bir turizm firması, piyasada garson, komi, barmen, aşçı, host gibi eleman sıkıntısı çeken iş yerlerine yönelik, günübirlik profesyonel eleman yetiştiriyor.
Bay, bayan garson, şef garson, komi, barmen, aşçı, host gibi eleman sıkıntısı çeken iş yerlerinin eleman sıkıntısını gidermek adına elemanların hem sigortalı hem de profesyonel hizmet vermesini sağlamak için Extra personel hizmetleri, kılık kıyafet ve diksiyonu düzgün eleman yetiştirmek adına iş ihtiyacı olan gençlere eğitim veriyor. Toplamda eğitim alan eleman sayısının ise 272 kişi olduğu belirtildi.
Her türlü özel günlerde ve organizasyonlarda kaliteli bilgili ve eğitimli eleman yetiştirerek hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Extra personel hizmetleri sahibi Yunus Baykara, "Gaziantep'te bir açıklık gördük. Extra personel hizmetleri diye bir birim, yeni bir şirket kurduk. Bunu kurmamızdaki sebep, diğer büyük şehirlerde biliyorsunuz bu işler profesyonel bir şekilde firmalar ile çalışılıyor. Gerek otel, gerek restoranlarda, gerek özel günlerde hizmet açısından çok açıklık olduğunu gördük. Bu açıklık ve eksikliği tamamlamak istedik. 2012 aralık ayında Extra personel hizmetlerini kurduk. Şu an çalıştığımız birçok kurum var. Oteller ve restoranlar da sürekli çok fazla kadrosunu şişirmek istemiyor ve bu gibi konularda ekstra yardımı dışarıdan alıyorlar. Biz de bunları profesyonelleştirmek açısından her hafta, Çarşamba günleri elemanlarımıza eğitimler veriyoruz" dedi.
Elemanlardan Adem Koç ise, "Bizim aldığımız eğitim haftalık eğitimdir. Çarşamba ve Perşembe günleri sürekli öğrendiğimiz ve aldığımız eğitimi unutmamak adına sürekli bir hafıza yenilemesi yapılıyor. Artı bunun yanında, açık gördüğümüz şeyleri tekrar konuşma imkanı buluyoruz. Bunun haricinde sosyal hak ve güvencelerimiz oluyor. Örneğin sigortamız yatıyor" şeklinde konuştu.
(FS-SO-Y)

20.02.2013 17:45:21 TSI

Editör: Wan Haber