Gaziantep 4. Organize Sanayi bölgesinde bir galvaniz fabrikasında meydana gelen patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı açıklandı.
Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, 4. Organize Sanayi Bölgesi'ne gelerek patlamanın meydana geldiği fabrikada incelemelerde bulunarak, yetkililerden patlama ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Vekili Mevlüt Kurban, burada yaptığı açıklamada, şu ana kadar 6 işçinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin de yaralandığını söyledi. Kurban, "Patlamanın, buhar kazanlarının basıncının muhtemelen çok yüksek yükselmiş olmasından kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Şu ana kadar 6 ölü, 7 yaralı söz konusu. Ancak tabii yaralılardan ağır olanlar da olduğunu İl Sağlık Müdürümüz bildirdi. Dileriz ayrı bir ölüm olayı gerçekleşmez. Ama şu ana kadar kesin bir şey varsa 6 tane çalışanımızı kaybettik maalesef" dedi.
Vali Vekili Kurban, patlamayla ilgili araştırmanın devam ettiğini, savcının ve emniyet yetkililerinin olay yerinde inceleme yaptığını ifade etti. Vali Vekili Kurban, olayın buhar kazanından kaynaklandığının kesin olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine ise, "Kesine yakın. Hatta şu anda hala basıncı düşürülememiş kazanın olduğunu ifade ettiler. Bu nedenle dışarıya çıktık" ifadelerini kullandı.
Gazetecilerin kayıp kişilere yönelik sorusunu da cevaplayan Kurban, "Araştırma tam bittikten sonra kayıp olan olmayan ortaya çıkacak. Şu anda araştırma devam ediyor. Sizi de yanlış bilgilendirmek istemiyorum. Netleştikten sonra tüm bilgileri açıklayacağız" diye konuştu.
(HD-MEF-Y)

30.01.2013 13:59:22 TSI

Editör: Wan Haber