Gaziantep'te polis ekipleri esrar kaçakçılarına yönelik düzenlediği iki ayrı operasyonda 244 kilo esrar maddesi ele geçirirken, olaya karışan baba-oğul ile birlikte 4 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Gaziantep-Şanlıurfa karayolu üzerinde uygulama yapan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır'dan İzmir'e Nakliyecilik yapan B.Ö. yönetimindeki kamyonu durdurarak arama yaptı. Ev eşyası yüklü kamyonda Zoro adlı eğitim köpeği ile arama yapan polis ekipleri, eşyalar arasına gizlenmiş 125 kilo kubar esrar maddesi ele geçirdi. Olaya karışan B.Ö. ile 17 yaşındaki oğlu S.Ö. ekipler tarafından gözaltına alındı. Öte yandan, İpekyolu üzerinde bir kamyonu daha takibe alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, R.K. yönetimindeki kamyonun önünü keserek, arama yaptı. Polis ekipleri kamyon üzerinde yaptığı aramada, 119 kilo kubar esrar maddesi ele geçirdi. Olaya karışan sürücü R.K. ile Ş.Ç. gözaltına alındı. Her iki operasyonda toplam 244 kilo esrar maddesi ele geçirilirken, olaya karışan 4 kişi ifadeleri alınmak üzere Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 18 yaşından küçük olan S.Ö. Çocuk Şubesine sevk edilirken, Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şahıslar, adliyeye sevk edildi.
2 AYDA BİN 650 KİLO ESRAR MADDESİ ELE GEÇİRİLİRKEN, 396 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Diğer yandan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan açıklamaya göre, Gaziantep'te 2013 yılı içerisinde kaçakçılara yönelik 244 operasyon düzenlediklerini, operasyonda bin 650 kilo esrar maddesi ele geçirdiklerini, 396 kişinin gözaltına alındığını ve 87 kişinin tutuklandığını açıkladı.
(MDC-ÖK-Y)

20.02.2013 15:40:44 TSI

Editör: Wan Haber