Gaziantep GAP Gümrük Muhafaza Müdürlüğü tarafından, "Dünya Gümrük Günü" çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Demokrasi Meydanı'nda çelenk sunumuyla başlayan programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törenin ardından GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret Erol, GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Zekai Sezer, Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Haluk Cantekin, Hava Alanı Gümrük Müdürü İdris Güçlü, Tavsiye İşletme Müdürü Erdal Adıgüzel ve gümrük muhafaza çalışanları, Vali Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti.
Vali Ata, Gaziantep GAP Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nün başarılı çalışmalar yaptığını belirterek, "Göreve başlayalı 16 ay oldu. Bu dönem zarfında gümrük ile ilgili herhangi bir olumsuzluk, şikayet bize intikal etmedi. Bu da gösteriyor ki; gümrük teşkilatımız kendisine tebliğ edilen görevi en iyi şekilde yapmak ve yerine getirmeye gayret gösteriyor. Tabii Gaziantep gibi ihracatı 5 milyar dolar olan bir ilde gümrük teşkilatının önemi çok büyük. İlimizin kalkınması, ekonomik düzeyin yükselmesi, ülke ekonomisine yapacağı katkıyı düşündüğümüz taktirde, bu rakamlar bizim açımızdan çok önemlidir. 2013 yılında tahmin ediyorum 7 milyar doları buluruz diye düşünüyorum. Bu ihracat rakamlarının bu düzeyde olmasında sizin gayret ve çalışmalarınız çok önemlidir. İhracatçımıza, sanayicimize, tüccarımıza ne kadar çok destek olursanız, ne kadar çok yardımcı olursanız, işlerinizi kolaylaştırırsanız daha iyi olur. Ben tekrar size başarılar diliyorum. Ayrıca Dünya Gümrük Günü'nü kutluyorum" dedi.
GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret Erol ise, Dünya Gümrük Günü'nün tarihçesinden bahsederek, şunları kaydetti: "Bugün Dünya Gümrük Örgütü'ne üye 177 ülkeyle birlikte ülkemizde de Dünya Gümrük Günü kutlamaktayız. İlk teşkilatlanması gümrük iş birliği konseyi adı altında 1950 yılında başlamıştı. Sözleşmesi 50 yılında imzalanmış 52 yılında kabul edilmiş. İlk toplantısı 26 Ocak 1953 tarihinde Brüksel'de gerçekleştirilmiştir. Konsey, fonksiyonlarını topluma, dünyaya daha iyi iletebilmek maksadıyla 1994 yılında Dünya Gümrük Örgütü adını almış, o günden sonra tüm dünyada Dünya Gümrük Günü olarak kutlanmaktadır."
(FS-HD-SO-Y)

28.01.2013 12:05:51 TSI

Editör: Wan Haber