Gaziantepspor Kulübü tarafından yapılan açıklamalarda transferlerle ilgili bilgiler verildi.
Bugün yapılan ilk açıklamada Serdar Kurtuluş'un transfer konusu ile ilgili şu ifadelere yer verildi, "Futbolcumuz Serdar Kurtuluş'un Yönetim ve Teknik Ekibimizle yaptığı görüşmenin ardından oyuncumuzun talebi üzerine transferi konusunda kendisi ile ilgilenen kulüplerle görüşülmüş olup, ancak kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda Serdar Kurtuluş'un transferine izin verilmemiştir."
Bursaspor'un Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'a transfer teklifinde bulunduğu iddia edilen açıklamada ise şu ifadelere yer verildi, "Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından Bursaspor Kulübü yöneticileri tarafından görevi başında olan Teknik Direktörümüz Hikmet Karaman'a transfer teklifi yapıldığı tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Büyük kurum olmak yasalara sporun etik değerlerine saygı duymakla bütünleşen bir kavramdır. Bursaspor gibi şampiyonluk yaşamış büyük bir camiayı yönetenler, sporun etik değerlerini anlayamadıkları gibi, bu camia'nın büyüklüğünün de farkında değillerdir. Görevi başında olan Teknik Direktör'e teklifte bulunmak etik olmadığı kadar, FIFA, UEFA ve Futbol Federasyonu yöneltmeliklerine bakıldığı zaman yasal bir suçtur. Gaziantepspor Kulübü olarak, Teknik Direktörümüze yapılan bu saygısızca girişimi seviyesiz bulduğumuzu ve Bursaspor Kulübü yöneticileri tarafından etik olmayan ve ahlak dışı yapılan bu girişimi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."
Yapılan son açıklamada ise Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulunun resmi internet sitesi aracılığı ile Gaziantepspor kulübü hakkında yapmış olduğu açıklamanın hayal ürünü olduğu ileri sürüldü. Bu nedenle kamuoyunun gerçekleri bilmesi için belgeleriyle beraber açıklama yapıldığı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Bursaspor Kulübü oyuncularından Muhammet Demir, Kulübümüze Bursaspor Yönetim Kurulu tarafından 900 bin TL bonservis bedeli ve Profesyonel Futbolcumuz Ahmet Arı'nın da tüm haklarının Bursaspor'a verilmesi karşılığı transfer edilmiştir. Şimdi Bursaspor Kulübü Yönetimine soruyoruz? 2009-2010 futbol sezonunda süper ligde sadece 1 maç oynayan ve yüksek bir bonservis bedeli karşılığı, kulübümüz ile karşılıklı sözleşme imzalayarak satmış olduğunuz oyuncunuz Muhammet Demir'in aklını nasıl çelmiş olabiliriz? Yine Bursaspor Kulübü Futbolcusu Bekir Ozan Has, Bursaspor Kulübü ile olan sözleşmesini 07.06.2011 tarihinde fesih ederek, Bursaspor Kulübü ile olan tüm ilişkilerini sonlandırmış olup, 15.06.2011 tarihinde kulübümüze transfer olmuştur. Boşta olan bir futbolcuyu transfer etmek futbol ahlakına ve kurallara son derece uygun bir davranış olduğu kanaatindeyiz. Son olarak etik kurallar çerçevesinde kulübümüze transfer olan Turgut Doğan Şahin'in, Kulübümüze nasıl transfer olduğu hususundaki iddialara cevap hakkını futbolcumuz Turgut Doğan Şahin'e bırakıyoruz."
Yapılan açıklamada Turgut Şahin'in şu sözlerine yer verildi, "Hakkımda bu gün yapılan şahsımın Gaziantepspor Kulübü tarafından kaçırılarak transfer edildiğim yönündeki iddialar son derece hayret verici ve gerçek dışıdır. Gaziantepspor Kulübüne kendi isteğim ile bilerek ve isteyerek transfer olduğumun, kaçırılarak transfer olmamın söz konusu olmadığının kamuoyu tarafından bilinmesini isterim."
Yapılan açık lama şu ifadelerle son buldu, "Bursaspor Yönetim Kurulu tarafından Kulübümüz hakkında asılsız ve kamuoyunu yanıltıcı bu açıklamadan dolayı üzgün olduğumuzu tüm kamuoyunun bilmesini ister, Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulunun açıklamasında bahsettiği üzere neden ahlak dersi vermek istediğimizi şimdi daha iyi anlayacaklarını umut ederiz."
(HD-MFS-MFS-S)

31.01.2013 18:31:05 TSI

Editör: Wan Haber