Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında oynanan Gaziantepspor-Kasımpaşa maçında hayatını kaybeden Gaziantepspor taraftarı Hüseyin Karakılınç, Gaziantep'i yasa boğdu.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gaziantepspor Taraftarlar Derneği Başkanı İrfan Karakuzulu, maç sırasında hayatını kaybeden taraftarlarının kendilerine yasa boğduğunu söyleyerek, "Pazartesi günü Gaziantepspor ile Kasımpaşa arasında oynana maçta, biz maalesef takımımızın galibiyetine sevinemedik. Üzüntü duyduğumuz bir noktada taraftarımız Hüseyin Karakılınç, isimli taraftarımızın hayatını kaybetmesidir. Bizim Galibiyetimize sevinmememize sebep oldu. Gerçekten çok vahim ve üzücü bir durum. İnsan hayatının her şeyin önünde olduğunu düşünüyorum. İnsan hayatı, sporun ve sosyalitenin önünde yer alıyor. Ama belki de Allah'ın takdiri. Kader onun ölümünü orda tecelli ettirdi ama olay maalesef birazcıkta ihmal söz konusu olduğu söyleniyor. Maçın 70. dakikasında yaşanan bir pozisyondan dolayı taraftarımız zannediyorum bu pozisyona birazcık üzülmüş ve kendine sıkıntı yapmış. Daha önceden de bir rahatsızlığı varmış sanıyorum. Bunun neticesinde gol pozisyonu olduktan sonra çocuğuyla birlikte gelen taraftarımızın o anın setresiyle çocuğun üzerine düşüyor. Tabi oradaki taraftarlar, arkadaşlarımız, taraftarımızın bayıldığını düşünüyorlar. Tabi ki o anda insanların ölüm hiçbir zaman aklına gelmediği için, ambulansa seslenmek için gerekli bir hava oluşturuyorlar. Ama maalesef stat da iki tane ambulans var. Bir tanesi Kulübün kendi özel şartlarda anlaştığı bir sağlık birimi, diğeri ise 112 devlet kurumlarına ait acil servis ambulansı. Bu iki ambulanstan biri stat içerisinde bulunduğu için, taraftarımız en yakındaki özel hastaneye ait ambulansı çağırma gidiyorlar. Fakat zannediyorum mevzuat gereği olduğu söyleniyor, öncelikli olarak 112'nin bu olaya müdahale etmesi gerektiği konusunda özel sağlık hastanesi bu olaya müdahale etmiyor. İşte bu arada taraftarımız en yakın ambulansın özel hastane ambulansı olduğu için onun öncelikle gelmesini talep ediyorlar. Arada tabi bir 5 veya 6 dakikalık zaman kaybı oluyor. Burada ben şunu söylemek istiyorum. İnsan hayatı mevzuatlara bakmaz, insan hayatı her şeyin önünde gelir. Çünkü o anda en yakın ambulans kimse, ister görev alanına girsin ister girmesin oraya müdahale etmeliydi. Çünkü bir insan hayatı var sonuçta, geride kalan öksüz çocuklar, yetim aileler var. Bunun için taraftarlarımızın o maçtaki tepkilerini haklı buluyorum ve bu olayında bir an önce aydınlatılmasını istiyorum" dedi.
Ligin 23. haftasında oynanacak olan Gaziantepspor-Bursaspor maçında hayatını kaybeden Hüseyin Karakılınç için saygı duruşunda bulunacaklarını da ifade eden Başkan Karakuzulu, "Tabi burada ilk oynanacak Bursaspor maçı var. Orada biz Kulüp yetkililerinden ve Federasyondan bu konuda talepte bulunacağız. En azından insanları duyarlılığa davet etmek için, konunun başka yere çekilmesi için, çünkü hakikaten insan canı sonuçta. Başka canlar yanmasın bundan sonra. Burada herkesin başına gelecek bir olaydır. Bizimde başımıza gelebilir. Önemli olan bundan sonraki alınacak tedbirlerle kişilerin yaralanmaları, ölümleri veya herhangi bir sağlıkla ilgili problemlerinde biran önce bu olayların düzene girmesi konusunda düşüncem var. Dediğim gibi Bursaspor maçında da ölen rahmetli taraftarımız Hüseyin arkadaşımız, rahmetle anacağız ve futbolcularımız ile birlikte saygı duruşuna davet edeceğiz" şeklinde konuştu.
(MDC-BH-S)

14.02.2013 10:57:23 TSI

Editör: Wan Haber