Gaziantep Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren sporcu eğitim merkezi, yapılacak olan tadilatlar ile olimpiyat oyuncularını yetiştiren merkez durumuna gelmesi planlanıyor.
Sporcu eğitim merkezinin mart ayı içerisinde tadilatına başlanmasının planlandığını belirten Gaziantep Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Yahya Şahan, "Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesinde sporcu eğitim merkezimiz var. Merkezimiz 72 yatak kapasiteli, şuanda 35 atletizm ve güreş olmak üzere gençlerimiz ve çocuklarımız orada antre oluyor. Bütün imkanları devlet tarafından karşılanıyor" dedi.
2016 Rio Olimpiyat oyunlarına çok fazla katılımla madalya sayısını artırmak adına bakanlığın bir dizi projeler hazırladığını ifade eden Şahan, "Bakanlığın hazırladığı projelerden bir tanesi A grup iller diye geçiyor. Bu illerin arasında Gaziantep ilimizde bulunuyor. Bakanlık ile yaptığımız toplantıda elimizde bulunan sporcu eğitim merkezi hızlı bir şekilde ilk tadilat çalışmalarının mart ayı içerinde yapılması planlanıyor. Bu planlamada olimpiyat hazırlık merkezi konumuna geçecek" diye konuştu.
Olimpiyat hazırlık merkezinin çalışma prensibi hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Yahya Şahan, şunları söyledi:
"Olimpiyat hazırlık merkezi idari ve teknik kısım olarak faaliyet gösterecek. İdari kısımda sporcuların rahat etmeleri için salon ısıtma ve yemek gibi konularda olacak. Teknik kısımda ise, sporcuların tüm ihtiyaçlarını uluslar arası arenada mücadele edecek tüm sporcuların diyetisyen, masörüne, antrenörüne varıncaya kadar ihtiyacını karşılayacak. Çok ciddi bir yapılanma ile bu işe start verilecek. Biz de kendi sporcu eğitim merkezinin ihtiyaçlarını çıkardık, bakanlığa gönderdik. Salonların iyileşmesine, odaların tamamen yeniden yapılmasına varıncaya kadar. Bir dizi yapılacak hazırlıklar sonrası sporcu eğitim merkezi daha üst klasmanda olimpiyat hazırlık merkezi durumuna gelecek. İlk etapta 40 sporcu ile başlayacak olan merkezimiz judo ve güreş branşlarında faaliyet gösterecek. Ağustos ayında olimpik yüzme havuzumuz tamamlanması planlanıyor. ilimizde yapılacak olan spor tesisleri yatırımlarıyla biraz önce ifade ettiğim gibi bu branç çeşitliliğiyle daha farklı bir konuma gelecek."
(FS-MEF-S)

20.01.2013 12:54:55 TSI

Editör: Wan Haber