Gaziantep'te 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı ilk yarılının sona ermesiyle 460 bin öğrenci karnelerini aldı.
Gaziantep Dr. Cemil Karslıgil İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Erdal Ata, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Program ilköğretim okulu öğrencilerinin şiir okumasıyla başladı. Daha sonra okulun ana sınıfı öğrencileri, Ganganm Style dansı ile yaptıkları gösteriyle alkış topladı. Program, Şahinbey Halk Eğitim Merkezi Folklor takımının gösterisi ile devam etti.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Vali Ata, "2012-2013 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminin bitmesi nedeniyle düzenlenen törende bir araya geldik. Bugün dönemin bitmesi nedeniyle öğrencilerimize karne vereceğiz. Onların sevincini, heyecanını paylaşacağız. Atatürk'ün bizlere hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmanın tekbir yolu var; o da eğitimden geçmektedir. Bugün dünyada gelişmiş, kalkınmış ve refah düzeyi yüksek olan ülkelerin eğitim seviyesine baktığımız zaman seviyelerinin çok yukarılarda olduğunu, eğitime çok önem verdiklerini görüyoruz. Bizde, bize gösterilen hedefe ulaşmak için devlet olarak, millet olarak, toplum olarak mutlaka eğitime önem vermek zorundayız. İstikbalimizin teminatı sevgili gençlerimizi, çocuklarımızı yarınlara iyi hazırlayabilmemiz için tüm imkanlarımızı seferber edip, onları çok iyi yetiştirmek zorundayız" dedi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından okulun 3 başarılı öğrencisine karne ve ödülleri verildi. Protokol üyeleri daha sonra sınıfları gezerek, ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine karnelerini vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
(MDC-Y)

25.01.2013 13:14:03 TSI

Editör: Wan Haber