Gaziantepli mahalle muhtarları TEDAŞ Müdürüyle bir araya gelerek sıkıntılarını anlattı.
Şahinbey Belediyesi Nikah salonunda mahalle muhtarları bir araya gelen TEDAŞ Gaziantep Müdürü Ali Akdağ, mahalle muhtarlarının sıkıntılarını dinledi. TEDAŞ Gaziantep Müdürü Ali Akdağ, "Arada sırada bir araya gelip bu tür dost meclisinde kendi sorunlarımızı görüşmemiz. Sizlerin sahadan aldığınız bizim yansımalarımızı bizlerle paylaşmanız bizim için çok önemlidir. Bu toplantıları çok önemsiyoruz. Sahada devletin uç noktası olan sizlerin bizleri yönlendirmesi bizim için çok değerlidir. Gerçek olan şu ki bizler ve sizler bu kentin daha rahat yaşaması daha iyiye gitmesi için hepimizde yoğun çabalar sarf eden insanlarız. Bu nedenle aynı tarafta bir birimizle çok rahat dostum diye hitap edebiliyoruz" dedi.
Gaziantep'in en eski şebekelerinin yer altına alınması gerektiği belirten TEDAŞ Gaziantep Müdürü Akdağ, "Şahinbey bölgesi Gaziantep'in en eski yerleşim yerlerinin olduğu noktadaki mahallelerden oluşuyor. En büyük hizmetin mevcut, eski, çok uzun süredir ekonomik ömrünü doldurmuş şebeklerin yer altına alınması gerektiği inancında olan birisiyim. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde öz kaynaktan normal yatırım planı dışında para verilmesi enerji bakanlığı tarafından ön görüldü. 41 milyon lira önümüzdeki 2013, 54 milyon lira 2014 ve 60 milyon lirada 2015 yılı üç yıllık dönemde yeniden ilave para verilecek ve bunun özellikle sene başında verilmesini özellikle istedik. Çünkü yatırımların geç gelmesi halinde kışa girilirken çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Nitekim Binevler mahallesi tarafında yapmış olduğumuz çalışmalarda da sıkıntılarımız var. Önümüzdeki yıllarda bu yatırım ile ilgili kaldığımız yerlerde projelerimiz zaten hazır devam edecektir" dedi.
Mahalle Muhtarları adına Konuşan Türkiye Mahalle Muhtarları federasyonunu Genel Başkan Yardımcısı ve Savcılı Mahalle Muhtarı Ökkeş Titiz ise, "Dönüşümlü, kesintisiz hem sizle hem belediyelerimizle, emniyetimizle diğer birimler ile bu toplantıları, biz şahsımız için talep etmiyoruz. Tabi ki her şey millet ve devletimiz için bunun tersi düşünülemez. Tabi ki temsilci insanlarında önde olan insanların yaptırım gücü olmalı oradaki arıza veya noksanları gün ışığına taşıyıp ivedi çözümler bulabilmelidir" diye konuştu.
Konuşmalar sonrası toplantı, muhtarların TEDAŞ Müdürü Ali Akdağ arasında soru sormasıyla devam etti.
(FS-HD-Y)

11.12.2012 18:10:39 TSI

Editör: Wan Haber