Gaziantep'in İslahiye İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde bulunan judocular, Kilis 7 Aralık Kurtuluş Kupası'nda 9 madalya birden aldı.
İslahiye ilçesinde SODES projeleri kapsamında yürütülen 'Geleceğin Sporcularını Yetiştiriyoruz' projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren judocular, Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı münasebetiyle düzenlenen 3. Kilis 7 Aralık Kurtuluş Kupası'na katıldılar. İslahiyeli judocular, 7 Aralık Üniversitesi Spor Salonu'nda 9 il ve ilçeden toplam 199 sporcunun katıldığı kupada üç birincilik, bir ikincilik ve beş üçüncülük elde etti. İslahiyeli judocular, minik bayanlarda takım halinde ikinci, ümit ve yıldız bayanlarda grup üçüncüsü oldu.
Turnuvada başarı yakalayan ekibin antrenörü Yüksel Şahin, sporun fiziken ve ruhen yararlı olduğunu belirterek, "Bu tür dostluk müsabakalar sporculara maç tecrübesi kazandırıyor. Eksikliklerimizi gördüğümüz bu müsabakalardan sonra başarı sağlayan sporcularımız daha hırslı oluyorlar. Hedefimiz uluslararası judo müsabakalarında derece yapabilecek sporcular yetiştirmektir" dedi.
(BŞ-HD-CC-Y)

05.12.2012 13:58:54 TSI

Editör: Wan Haber