Müteahhitlere çağrı yaparak İstanbul'da büyük gelirler elde etme devrinin bittiğini ve Anadolu'da özellikle Gaziantep'i işaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a Gaziantepli iş adamı Nezih Nakıboğlu'ndan destek geldi.
Yatırımcıların gözdesi haline gelen ve son dönemlerde İstanbul kadar değerli bir emlak yapısına sahip olan Gaziantep'te emlak yatırımlarının yatırımcısının yüzünü güldüreceği müjdesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktara tarafından Gaziantep'in işaret edilmesiyle birlikte daha da hareketlilik kazandı. İstanbul'da yatırım yapan müteahhitlere çağrıda bulunan Bakan Bayraktar, 2. Uluslararası Yeşil Bina Zirvesinde yaptığı konuşmasında, İstanbul'da müteahhitlerin büyük gelirler elde edemeyeceğini ifade etmiş ve Anadolu'da Gaziantep'in de aralarında yer aldığı beş ili işaret etmişti.
Nakıboğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Nakıboğlu, Gaziantep'in emlak alanında yıldızının parladığını ve inşaat sektöründe trendin hızla yukarıya doğru çıktığını belirterek, "Türkiye'nin ekonomik olarak güçlenmesini sağlayan bankacılık ve mali alanlarda yapılan yeni düzenlemelerin inşaat sektörüne yansımalarını gözlemliyoruz. Yeni KDV oranları uygulaması, üretimin her alanında kayıt altına alınan mali yapı sonucu, inşaat birim maliyet fiyatlarını artıracaktır. Bu kaçınılmazdır. İnşaat satış fiyatlarının reel vergilendirilmesi güçlü bir Türkiye için de gerekliliktir. Dikkat edilmesi gereken husus; birim satış fiyatlarının uluslar arası eş değer alanlardaki fiyatların üzerine çıkmaması, ikinci olarak da emlak sektörünün krize girmesine sebep olacak; aşırı arz gibi girişimlerden kaçınılmasıdır. İstanbul'da bazı bölgelerde emlak metrekare satış fiyatları uluslar arası seviyelere ulaşmıştır. Bu rakamların üzerine çıkılması emlak piyasalarında sıkıntılar yaratacaktır. Bununla beraber gelişmekte olan Gaziantep ilimizde metrekare satış fiyatları bu piyasalara oranla düşük seviyelerde seyretmektedir. Burada bir diğer önemli husus Gaziantepli Tüketicilerin konut alırken, yapının da sınıfına bağlı olarak (bu bir villa, stüdyo daire veya lüks bir daire de olabilir) metrekare satış fiyatlarına bakarak alım yapmalarıdır. Genç ve dinamik Türkiye'nin inşaat sektöründe son yıllarda yakaladığı hareketliliği önümüzdeki yıllarda da koruyacağına inanıyorum. Özellikle Gaziantep'de İnşaat sektörünün kalkınma hızı Türkiye ortalamasının üzerinde seyredecektir" diye konuştu.
Uzmanların yaptığı değerlendirmenin Gaziantep'te emlak ve gayrimenkul fiyatlarını nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.
(MDC-ÖZ-Y)

21.02.2013 12:00:55 TSI

Editör: Wan Haber