MHP İl Başkanı Mustafa Erzin, Gaziantep'in kurtuluşunun 91. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda; Gaziantep'in dillere destan savunması ile tarihe geçen direnişinin yıllar geçe bile asla unutulmayacağını söyledi.
Erzin, Gaziantep'in kurtuluşunun 91. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini ateşlediğine değindi.
Erzin, Gaziantep'in önce İngiliz, daha da Fransız işgaline karşı en küçüğünden en büyüğüne kadar mücadele verdiğine dikkat çekti. Erzin, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Gaziantep, Ulu Önder Mustafa Kemal'in, önce Samsun'a çıkışı, ardında da Sivas ve Erzurum kongreleriyle başlattığı ulusal direniş hareketini, mücadelesi ile ateşleyen bir kent olmuştur. İngilizlerin şehri işgalci Fransız güçlerine bırakmasının ardından, 11 ay boyunca sadece düşmana karşı savaşmadı. Çocuk, genç, yaşlı, kadın bir bütün olarak, hem düşmana, hem açlığa, hem hastalığa karşı savaştılar. Aç kaldılar, susuz kaldılar, mühimmatsız kaldılar ama asla teslim olmadılar. Tarihe geçen bir direniş ortaya koydular. Tarih sayfaları, asırlar geçse de, bu direnişi, bu kahramanlığa yazacaktır ve yazmaya devam edecektir. Ne mutlu bize ki, böylesine bir ceddin torunlarıyız, evlatlarıyız. Bu vesile ile Gaziantep'in kurtuluşunun 91. yıl d nümünü kutlarım. Şehitlerimizi saygı ile yad ediyorum."
(HD-YHY-Y)

24.12.2012 18:16:01 TSI

Editör: Wan Haber