Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Verdiği zorlu mücadelelerden alnının akıyla çıkan Türk Milletinin tarihi, gurur veren eşsiz zaferlerle doludur" dedi.
Kutlama mesajında, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Antep halkının düşman işgali altında gösterdiği direniş ve teslim olmamaktaki kararlılığının Türk tarihinin altın sayfalarından birini oluşturduğunu belirterek, "Bu nedenledir ki Antep daha Birinci Meclis tarafından Gazilik unvanıyla onurlandırılan tek kent olmuştur. Uygarlıkların beşiği, sanayileşmenin ve kalkınmanın önderi olan Gaziantep'in, Milli Mücadele döneminde tam 11 ay aç, susuz ve başlarına yağan mermilere karşın yaptığı destansı bağımsızlık savaşı ile tüm dünyaya örnek olmuştur. Antep savunmasının, yalnız bu şehir için değil, tüm Türkiye için önemini Ulu Önder Atatürk, 'Ben Ayıntaplılar'ın gözlerinden nasıl öpmem. Ayıntaplılar yalnız Ayıntap'ı değil Anadolu'yu da kurtardılar. Müdafaa-i Milliye'de öncü oldular' sözleriyle ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı. Güzelbey, "Milli Mücadelede mutlak zafere ulaşılacağı inancını, bütün Türklere Antep müdafaasının takip ettiği seyir ilham etmiştir. Antep savunması, yürekleri yurt sevgisi ile dopdolu bir avuç Anteplinin inanılmazı efsaneleştirmeleridir. Hürriyete inanan, kendi kaderine terk edildiğini, çaresizliğini bildiği halde, kenetlenmenin en güzel örneğini sergileyerek, akıllara durgunluk veren bir özveri ile kendisini düşmanına bile hayran bıraktıran, onurlu bir milletin zaferidir. Hepinizin bildiği gibi Gaziantep'i, Gaziantep yapan tarihinin ve tarihe mal olmuş kişiliklerin yanında, kente kültürel yönden kimlik kazandıran önemli değerler ve semboller vardır. Kenti kurtarmak ve korumak kadar bu değer ve sembolleri de korumak önemlidir. Çünkü Gaziantep bu değerler ve simgelerle güçlü bir kent kimliği oluşturmuş, bu değerler ve sembollerle vizyon sahibi bir şehir olabilmiştir" dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak Gaziantep'in vizyonunu genişletmek, atalarımızın bağımsızlık yolunda yürüttüğü mücadeleyi güçlü ve başarılı bir kent oluşturarak sürdürmek sorumluluğu ve amacıyla kentin değer ve sembollerine sahip çıktıklarını vurgulayan Güzelbey, "Atalarımızın el birliği ile kurtarıp koruduğu ve bizlere miras bıraktığı güzel kentimizin kültürel ve tarihi değerleri bir bir elden geçirilerek gün yüzüne çıkarıldı ve çıkarılmaya devam ediyor. Gaziantep yeni yüzüyle, geçmişine sahip çıkarak geleceğe hazırlanıyor. Antep Savunması; dost düşman herkesin hayranlık ve takdirini kazanan, kendi imkanlarıyla düşmana karşı direnen bir halkın zaferidir. Vatan toprakları uğrunda canları pahasına savaşan ve şehitlik mertebesine ulaşmış kahramanlarımıza ve saygıdeğer gazilerimize borçlu olduğumuz Antep savunması inancın, milli birlik ve beraberliğin ayağa kalkışıdır. Biliyoruz ki, atalarımıza saygı, sadece onları anmakla değil, onlar gibi yiğit, çalışkan, onurlu, şerefli ve namuslu yaşamakla mümkün. Torunlarını bu güzel beldede özgürce, yaşatabilmek için kendi hayatlarını çekinmeden feda eden büyüklerimizle gurur duyuyoruz. Bize bıraktıkları miras olan vatan sevgisini, 'Antepli' olmanın gururunu Gaziantep var oldukça onurla sürdüreceğiz. Ne mutlu böyle bir ecdadın torunları olan bizlere. Atalarımızın ruhu şad olsun" açıklamasından bulundu.
(MDC-OK-Y)

23.12.2012 13:00:15 TSI

Editör: Wan Haber