Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı'nın işbirliğinde Gaziantep'in "Geleneksel Dokusu" masaya yatırılıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, üç kurumun ortaklaşa gerçekleştirdiği proje olan 'Gaziantep Geleneksel Doku Canlandırma Planı'nın, düzenlenecek çalıştay ile start alacağı belirtildi. Açıklamada, "'Gaziantep Geleneksel Doku Canlandırma Planı', tarihi kent dokuları ile yeni gelişme alanlarını bütünsel bir bakış açısı içerisinde yeniden ele alan, geleneksel dokuları ve yakın çevresini kimlik değerlerinin öncülüğünde, kültürel, toplumsal ve ekonomik açıdan canlandırmayı hedefleyen bir stratejik tasarım çalışmasıdır. Tasarımları yönlendiren stratejiler ve ilkeler, yerel yönetim ve sivil toplum öncülüğünde belirlenmiştir. Bu bağlamda Gaziantep'te seçilen üç proje alanı için hazırlanan fikir projeleri, kamu-özel-sivil kesimlerin temsil edileceği katılımcı bir çalıştay çerçevesinde kesimlerin görüşüne sunulacaktır. Hazırlanan fikir projelerinde ise, Eblehan Bölgesi ve Adil Özberk Caddesi Canlandırma Projesi, Kale Karşısı Sanayi TCDD Bölgesi Dönüşüm Projesi, Derekenarı Sokak Jandarma Yenileme Projesi yer almaktadır" denildi.
Açıklamada ayrıca, toplantının, 14 Ocak 2013 Pazartesi günü saat 10.00'da Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirileceği kaydedildi.
(MDC-MEF-Y)

12.01.2013 13:47:02 TSI

Editör: Wan Haber