Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Şehreküstü Köprülü Kavşak çalışmaları, olumsuz hava şartlarına rağmen tüm hızıyla devam ediyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşler Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, Şehreküstü Köprülü Kavşak'taki çalışmalarda 45 günü geride bıraktıklarını ve hedeflenen 5 aydan daha az bir sürede tamamlamayı planladıklarını söyledi. Burasının kentin en büyük köprülü kavşağı olacağını ifade eden Sülü, toplamda 671 kazık çakılacağını ve kazıkların 15-20 metre uzunluğunda olacağını kaydetti.
Buradaki çalışmanın büyük boyutta bir çalışma olduğunu ve yaklaşık 400 bin su abonesinin suyunu kesmek durumunda kaldıklarını, doğalgaz ana borusu ve ile diğer kurumların yer altı ve yer üst hatlarının bu bölgeden geçtiğini vurgulayan Sülü, çalışmaların çok hassas olduğunu belirtti.
Kentin dört bir girişinde ve kent merkezinde yapılan köprülü kavşaklar ile Gaziantep'e yeni bir imaj verdiklerini açıklayan Sülü, burada Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in ön görüsü ile başarılı projelere imza atıklarını belirtti.
2010 yılında Gaziantep'te trafiğe çıkan araç sayısının 25 iken bu sene bu rakamın 35 bine çıktığını ve dolaysıyla yolların artık araçları kaldıramayacak duruma geldiğine vurgu yapan Hasan Hüseyin Sülü, "Her aracın 5 kilometre yol yaptığını düşünürsek kilo metrelerce yol yapar. Bunun için bizim ya yeni yollar yapmamız gerekiyor ya da mevcut yolların durumunu iyileştirmemiz lazım" dedi.
Geçmiş yıllarda KÜSGET'te çalışan birisinin İbrahimliye veya Karataş'a 30 dakikada gittiğini hatırlatan Sülü, şimdi yeni yapılan yol ve köprülü kavşaklarla bu süreninin 6 dakikaya indiğini ifade etti.
Şehreküstü Köprülü Kavşağı'ndan sonra Başpınar'da Dedeman Otel önündeki kavşak ve Şehirgösteren Mahallesi'nin karşısındaki E-5 karayolunda da bir köprülü kavşak yapacaklarını ifade eden Sülü, buranın yapılması durumunda Tugay yolu ile Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'ni kullananların trafik yoğunluğunun biteceğini kaydetti.
(BA-MEF-Y)

21.01.2013 15:50:53 TSI

Editör: Wan Haber