Gaziantep'in 91. Kurtuluş yıl dönümünde Çınarlı Camii'nde bir araya gelen Ülkücüler, hayatlarını kaybeden şehitler için Mevlidi Şerif okuttu.
Yatsı namazı sonrası gerçekleşen program için camiye akın eden birçok vatandaş, bu anlamlı günde dua ederek, şehitler için Kuran-ı Kerim okudu. Düzenlenen programa katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Mustafa Erzin, cami çıkışı yaptığı konuşmasında, "İslam kahramanı Şeyh Şamil'in dediği gibi 'Kahrolsun sefil esaret, yaşasın şanlı ve güzel ölüm" sözündeki gibi iman, inanç ve özgürlük mücadelesini Anadolu topraklarında yaşatan yiğit, Türk gençlerini anmak üzere bugün Çınarlı Camii'nde toplanmış bulunuyoruz. MHP İl Başkanı olarak, bu anlamlı geceye katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Canlarını feda eden bu şehitlerimizi hiç bir zaman unutmayacağız" dedi.
Yatsı namazının ardından, Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı Murat Güzel, 91. Kurtuluş yıldönümüyle ilgili olarak şehitleri anmak adına mevlidi şerif okuttuklarını söyledi. Güzel, "Gaziantep'in istiklal mücadelesi olan 91. yıldönümünü tekrarladığımız, bu günlerde aynı heyecan aynı şuurla bugünü tekrar yaşıyoruz. Ülkü Ocakları'nın hazırlamış olduğu, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşu sebebiyle hazırlanan bu Mevlidi Şerif'e hemşerilerimizin yoğun katılımı bizleri de duygulandırmıştır. Gaziantep'te aynı duyguların yaşandığının göstergesidir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak, aynı hayat felsefesi ile devam ediyoruz. Çeçenistan kahramanı Şeyh Şamil'in dediği gibi 'Kahrolsun sefil esaret, yaşasın şanlı ve güzel ölüm " sözündeki gibi iman, inanç ve özgürlük mücadelesini Anadolu topraklarında yaşayan, yaşatan yiğit Türk gençlerini rahmetle anıyoruz. Keşke o acı günler yaşanmasaydı, keşke dağ gibi yiğitlerimiz toprağa düşmemiş olsalardı. Ama yaşanırsa da bu Necip milletin evlatları damarındaki asil kandaki kudrette bayraklaşarak devleşebilirler. Gaziantep savunmasındaki şehitlerimizin ve vatanın bekası için gözünü kırpmadan bir gül bahçesine girercesine ölümüne koşan tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun" diye konuştu.
91. Kurtuluş yıl dönümü anma programı, Çınarlı Camii'nde okutulan Mevlidi Şerif sonrası, vatandaşlara helva ikramıyla sona erdi.
(GK-MEF-Y)

26.12.2012 13:43:40 TSI

Editör: Wan Haber