HDP Van İl Başkanlığı önünde düzenlenen protestoya HDP Van İl eş başkanları Yakup Ataş ve Gülistan Orhan, DBP Van İl Eş Başkan vekilleri Nazmiye Acar ve Metin Kutaz ile partililer katıldı.

Burada konuşan HDP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Özgür Aras, “Suriye’de ağır bir yenilgi alarak savaşı Türkiye topraklarına taşımak isteyen IŞİD terör örgütü tarafından yapılan bu saldırı, aynı zamanda halklarımız arasında etnik bir çatışmanın zeminini oluşturmayı amaçlamaktadır. Yurtsever halkımıza dönük bu saldırıya karşı hükümetin acilen tedbir alarak halkın güvenliğini sağlamasını, failleri ve arkasındaki güçleri bir an önce açığa çıkarmasını bekliyoruz. Bugün halklarımız arasında kurulan kardeşlik bağını daha da güçlendirerek dayanışmayı büyütme günüdür” dedi.

HDP Van İl Eş Başkanı Yakup Ataş ise, Van halkını Gaziantep'te yaşamını yitiren ve yarın saat 10.00’da Şabaniye Mezarlığı’nda toprağa verilecek Metin Caner’in cenazesine katılmaya çağırdı.

Yapılan açıklamanın ardından partililer dağılırken, HDP Van İl Başkanlığı binasına ise ‘yas’ anlamına gelen siyah bez asıldı. İHA

Editör: Wan Haber