Akademik, sosyal ve kültürel alanda yaptıkları çalışmalarla öne çıkan Gaziantep Lisesi bir ilke daha imza attı.
Gaziantep Lisesi, okul koridorlarının her birini bir ders zümresinin sokağına dönüştürüyor. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresinin hazırladığı sokaklardan ilki olan "Huzur Sokağı"nın açılışı, Gaziantep İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Tunç tarafından yapıldı. Hz. Muhammed'in (sav) doğum yıldönümüne denk gelen sokağın açılışında öğrenciler tarafından şiirler okundu, sema gösterisi yapıldı. Sokak açılışına katılanlara öğrenciler hazırlamış oldukları ikramları sundular. Sokağı gezen davetliler ve öğrenciler, sokaktaki öğrencilerin hazırlamış oldukları panoları gezdiler.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Tunç, Din kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresinin hazırladığı Huzur Sokağı'nın açılışında yapılan çalışmanın güzel bir çalışma olduğunu söyledi. Tunç, açılışın Mevlit Kandili'ne denk gelmesinin Hz. Muhammed'i (sav) anmak ve anlamak adına önemli olduğunu vurguladı.
Gaziantep Lisesi Müdürü Ömer Gürel, Huzur Sokağı'nın ilk olduğunu, her zümreye bir koridor verdiklerini, her koridorun bundan böyle derslerin isimleri ile anılacağını belirtti. Gürel, koridorların Atatürk Bulvarı, Trigonometri Çıkmazı, Fizik Sokağı, Felsefe Caddesi, Çılgın Kimyacılar Meydanı gibi isimlerle anılacağını söyledi.
(MDC-Y)

23.01.2013 17:58:27 TSI

Editör: Wan Haber