Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ve beraberindeki heyet, AK Parti Şahitkamil ilçe Başkanı Hasan Coşkun'u makamında ziyaret etti.
Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici başkanlığında bir heyet AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Hasan Coşkunu ziyaret etti. Binici, burada kent konseyinin yeni projesinin detaylarını anlattı. Şehitkamil İlçe binasında gerçekleşen ziyarette, yaklaşık bir sene önce ilçe başkanlığa seçilen Hasan Coşkun'a iyi niyet ziyaretinde bulunarak kent konseyinin çalışmaları hakkında bilgiler veren Binici, daha katılımcı bir oluşum kurmak istediklerini söyledi. Belediyelerin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve yeni bir uygulama ile belediyelerin önüne birer vatandaş karnesi koyacaklarını belirten Binici, "Hazırladığımız bir anket ile belediyelerin çalışmalarını ortaya koyacağız. Bütün belediyelerin ekonomik, kültürel, sanatsal karnelerini çıkaracağız. Örneğin bir belediye herhangi bir mahallede neler yapmalı ya da neler yapmamalı gibi bir öneri getiriyoruz. Eğer mahallenin bir sosyal tesise ihtiyacı varsa onu yapmasını önereceğiz. Park ihtiyacı varsa park önereceğiz. Ama ihtiyacı yoksa eğer belediye de gidip oraya yapıyorsa bunu da yapma diyeceğiz. Bu bizim vatandaş ile yapacağımız anket sonucu ortaya çıkacaktır. Bu anketi en az 5 bin vatandaş ile yapacağız" diye konuştu.
Mahalleli ile bire bir görüşüp mahallenin ihtiyacını bir bağımsız STK olarak gündeme getirmek istediklerini vurgulayan Binici, "Bazen belediye ihtiyaç olmayan bir hizmeti oraya götürebiliyor. Bazen de ihtiyaç olmayan bir hizmet mahalleye gitmiyor. Biz bunun alt yapısını oluşturacağız. Mahallenin ihtiyacı ne ise onu bir karne ile belediyelere bildireceğiz." ifadesini kullandı. Kentin fizibilitesini çıkarttıklarını ve bunu zaman zaman gündeme getirip bir takım kararlar aldıklarını ifade eden Binici, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden geçirdikleri bazı maddeleri de uygulamaya koyduklarını belirtti. Türkiye Kent Konseyi Birliği kurduklarını ve bu oluşumu ülkenin dört bir yanına yaydıklarını belirten Necati Binici, Türkiye'de 64 ilde, ilçelerle birlikte 200'ün üzerinde kent konseyinin olduğunu kaydetti. Yeni büyükşehir yasası ile birlikte hem belediyelerin hem de kent konseyinin görev ve sorumluluklarının arttığını dikkat çeken Binici, kent konseyinin bünyesinde bulunan birçok birimlerle değişik konu ve sıkıntıları gündeme getirerek çözüm aradıklarını belirtti. Genel anlamda kentin sıkıntıları ve bunlara çözüm odaklı bir çalışma yürüttüklerine işaret eden Necati Binici, mecliste grubu bulunan partilerin temsilcileri ve STK'ların birer temsilcileri ile her toplumdan birer temsilci alarak çalışma yaptıklarını kaydetti. AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Hasan Coşkun ise, göreve geldiği yaklaşık bir yıldan buyana vatandaşların istek ve şikayetlerine cevap vermeye çalıştıklarını kaydetti. Yeni bir yönetim kurulu ile birlikte ilçenin sıkıntılarının yanında çözümlenmesi gereken konuları ilgili birimi ve makamlarla görüşerek çözmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Coşkun, Özellikle belediyeler, GASKİ; TEDAŞ, trafik gibi konularda vatandaşların şikayet ve önerilerinin bulunduğunu, teşkilat olarak bu tür sorunların büyük bir bölümünü çözüme kavuşturduklarını belirtti. Vatandaşın bizzat kendisini görmesi ve konuşması gibi bir istek ile karşı karşıya kaldığını ve her vatandaşa bire bir açıklama yapmanın mümkün olmadığını vurgulayan Coşkun, teşkilat içinde kurdukları bir sistem ile herkesin sorun ve sıkıntılarına çözüm odaklı bir hizmet verdiklerini kaydetti. Geçen seçim sürecinde Gaziantep'in doğusunda bir hastane kurulması yönünde halka söz verildiğini ve bunun yapılmadığı yönünde çok şikayetler aldıklarını belirten Başkan Coşkun, bunun Kent Konseyi'nde gündeme alınmasını ve hatta belediye meclislerinde gündeme gelmesini istedi.
Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ise, konuyu gündemlerine alacaklarını ve gerekli birimlere ileteceklerini ifade etti.
(MDC-ÖK-Y)

28.01.2013 15:35:50 TSI

Editör: Wan Haber