Tarihi Gaziantep Kalesi'nde meydana gelen hasarın ardından ihtiyaç duyulan restorasyon çalışmaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in girişimleri sonucu yeniden başlıyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in başkanlığında 10 Ocak 2013 tarihinde yapılan toplantıda alınan karar sonucu Ankara Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Coşkun Özgünel, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nimet Özgönül, Gaziantep Kalesi Rölöve Restorasyon ve Restitüsyon projeleri müellifi Yüksek Mimar Kemal Nalbant ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan'ın katılımları ile Gaziantep Kalesi ve çevresinde ortaya çıkan yapısal sorunların çözümü odaklı yerinde inceleme ve akabinde değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, Gaziantep Kalesi alt galerilerinden başlayarak eğimli yüzeyler de dahil gerekli restorasyon çalışmalarının konusunda uzman akademisyenlerin gözetiminde bir an önce başlaması kararı alındı.
Kalede meydana gelen hasarın onarımı için restorasyon çalışmaları başlatıldı. 2013 yılı içerisinde projelerin hazırlanması ile uygulamaya geçilerek söz konusu yapıların restore edilmesi ve kent turizmine kazandırılması planlanıyor.
(BB-HD-Y)

29.01.2013 17:01:18 TSI

Editör: Wan Haber