Gaziantep Valisi Erdal Ata başkanlığında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 yılı 1. Olağan Toplantısı düzenlendi.
İl Özel İdaresi Encümen Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Erdal Ata, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan, İş Kur İl Müdürü Siraç Ekin, Sendika, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü çalışmalarının, görsel tanıtımı ve bir önceki kurul karaları ile ilgili yapılan faaliyetler anlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, gündeme ilişkin rapor ve sonuçları açıkladı. İlin İstihdam durumu ile istihdamın artırılmasına yönelik kurum, kuruluşların görüş ve önerileri dinendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Erdal Ata, meslek sahibi olan öğrencilerin öğrendikleri mesleklerde iş yapmalarının daha iyi olacağını söyledi. Vali Ata, "İşsizlik Türkiye'nin en büyük sorunlarından biridir. İş arayan gençleri, meslek kurslarında yetiştirip iş sahibi olmalarını sağlamak lazım. Eleman olarak vasıflı eleman yetiştirmek bizlerin görevidir. Temellimiz açılan kursların verimli olmasıdır. Kurslara gelen kişileri meslek sahibi olduktan sonra takip edip, bizim verdiğimiz kurs sayesin demi yoksa öğrendiği meslek dalının dışında mı çalıştığını takip etmek lazım" dedi.
Gaziantep Çalışma İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin ise, 2012 yılında Gaziantep'te Kadın profilini belirlediklerini ifade ederek, "Kurumdaki çalışmalarımıza anlamlı yön vermek adına örnek teşkil eden 'Çalışma Eylem Planı' hazırladık. Planda 2012-2015 faaliyet dönemine ait öngörülerimize yer verdik. Uygulamasına başladık, kitap haline getirdik, planda faydalanılacak kriterlere yer verdik. İş verenlerimizin kalifiye elaman temininde İş-Kur'un aştığı Mesleki Eğitim Kursları ile diğer programlarında yer alan hizmet sağlayıcı yüklenici taraf ile kursiyerlere İş-Kur tarafından ödenen ücret ve sigorta primlerinin belgelerine dayandırarak mevzuata uygun hale getirilmesi ve zamanında kursiyerlere ödenmesini sağladık. Gaziantep'te çalışan nüfus ve Kadın nüfusu orantılı Kadın istihdamının olmadığını gördük. İşe yerleştirilmelerde ve kurs programlarının uygulanmasında kadının istihdamı için pozitif yapılmakta, ilimiz bu yönde pilot il olarak belirlenmiş ve 2012 yılında bu amaçla 8 Kadın Çalıştayı gerçekleştirip, Gaziantep'te Kadın profilini belirledik" diye konuştu.
(FS-ÖK-Y)

28.01.2013 17:52:17 TSI

Editör: Wan Haber