Gaziantep'te özel bir okulun pilotluğa ilgili duyan öğrencileri, "Kariyer Günleri Etkinlikleri" çerçevesinde Gaziantep Havalimanı'nı ziyaret etti.
Özel Sunguroğlu Liseleri Rehberlik Servisi tarafından organize edilen "Kariyer Günleri Etkinlikleri" programı kapsamında, pilot olmayı düşünen 12. sınıf öğrencileri, Gaziantep Havalimanı'nı ziyaret etti. Öğrencilere bilgi veren Hava Trafik Kontrol Şefi Mehmet Murat Kızıl ve Cengiz Arslan, havalimanlarında bulunan kule ile uçak arasındaki irtibatın nasıl sağlandığı, anlık hava durum bilgisinin ne şekilde alındığı, uçakların rotalarının nasıl şekillendirildiği konusunda konuklarına bilgiler verdi.
Bugün Türkiye'de ve dünya genelinde uçak sefer sayılarının arttığını belirten Kızıl, öğrencilere Gaziantep Havalimanı'nın kulesini gezdirdi. Anadolu Jet pilotlarından İsmail Hakkı Kobakoğlu da, pilotların çalışma hayatı hakkında deneyimlerini paylaştı. Kokpit hakkında bilgi veren Kobakoğlu, uçağın nasıl çalıştığı ve kokpitte bulunan cihazları anlattı.
Okulun Psikolojik Danışmanı Okan Bal, ziyaretlerinin öğrencilerin meslek ve kariyer hedeflerini belirlemede önemli olduğunu vurguladı ve bu tür ziyaretlerin devam edeceğini bildirdi. Bal, öğrencilerinin vizyonlarını geliştirmek istediklerini ifade etti.
(MDC-OK-Y)

09.01.2013 14:44:34 TSI

Editör: Wan Haber