Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünün 2013 yılı faaliyet programında yer alan 'Seyyah Bizim İller' projesi kapsamında Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gençlere yönelik gezi program düzenlendi.
Geçen sene 'Seyyah Ulu Çınar' projesi kapsamında birçok ile gezi düzenleyen Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, bu yıl da Bakanlık tarafından hazırlanan 'Seyyah Bizim İller' projesi kapsamında Gaziantepli gençleri il içerinde ve ilçeler arası hazırladıkları projeler kapsamında gezdirmeyi düşünüyor. Yaklaşık 400 kişi kontenjanlı hazırlanan projenin 4 Şubat ve 26 Mayıs tarihleri arasında başlayacağı belirtildi.
Yapılan projelerin amacının gençlerin sosyal ve kültürel anlamda kaynaşmalarını sağlamak amacıyla bu tür projelerin yapıldığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, "Bakanlığımızın geçen sene yaptığı 'Seyyah Ulu Çınar' izinde projemiz vardı. Buradaki projenin genel amacı da gençler arasında kaynaşmayı sağlamak, ön yargıları kırmak adına bir proje yapıldı. Bu projeyle alakalı çok güzel dönüşler aldık. Bu projenin devamı olaraktan Bakanlığımız Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü 'Seyyah Bizim İller' projesi adı altında bir önceki proje gibi benzer bir proje yaptı. Bu proje diğer projeden farkı ilimiz ve ilçelerde yaşayan gençlerin kaynaşmalarını, tarihi yerleri, ilin tarihini çok iyi şekilde öğrenmeleri açısından bu proje düzenlendi. Bu projenin temelinde ilden ilçeye ilçelerden illere bir de bölge illere gezi düzenlenecek. Gençleri seyahat ettirmek onları kendi akran gruplarıyla alakalı bir dizi bilgilendirme amaçlı seyahat projesi düzenleniyor. Yaklaşık 400 kontenjan ile bu yıl projeyi devam ettireceğiz 6 ilçemizden yaklaşık 40 kişilik gruplar ile ilimizin tarihi turisttik ve buna benzer yerlerde profesyonel rehberler eşliğinde gezmeleri sağlanacak. Burada yaşayan fakat ilçelerimize gitme şansı bulamayan gençlerimizin tarihleri ile alakalı turisttik yerler ile alakalı bir gezi programı düzenlenecek. Tabi bu gezi programı profesyonelce hazırlanmış, onları sıkmadan ve oradaki profesyonel destekli olarak bir rehberlik hizmeti verilecek" dedi.
Gençlik hizmetlerinin yaptığı faaliyetler ve projelerin çok bilinmediğini belirten Şahan, "Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğümüzün imkanları, aileler tarafından çok bilinmiyor. Biz seyyah projesinde il dışına hiç çıkmamış gezi amaçlı çıkmamış gençler için bir program hazırladık. Tabi bu programda şu çok önemli kendi akranları ile seyahat etmeleri farklı dostluklar edilmeleri paylaşmayı arkadaşlığı özümsemeleri çok önemli bununla alakalı farklı öğrenciler gelip burada aynı otobüs içerisinde aynı kumanyayı yiyerek aynı yerleri gezerek seyahat edecekler. Ben velilerin sadece seyyah projesi ile ilgili değil. Şuan 14 branşta İl Müdürlüğü Gençlik Merkez Müdürlüğü olarak kurslar açtık. Velilerimizin çocuklarını güvenli bir şekilde göndermelerini istiyoruz" diye konuştu.
(FS-MEF-Y)

21.01.2013 14:17:26 TSI

Editör: Wan Haber