Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, 2012 yılında da huzur ve güvenin teminatı oldu.
Kent merkezinde meydana gelen olaylarda; olayların aydınlatılması, suç faillerinin yakalanması ve olayların meydana gelmeden önce önlenebilmesi amacıyla Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nce alınan tedbirlerin başarıyla uygulandığı belirtilirken, planlı operasyonlar ve toplum destekli polislik projeleri ile birlikte asayiş olaylarının üzerine kararlılıkla gidilmeye devam edileceği kaydedildi.
Suçluları kıskıvrak yakalamada sokak hakimiyetine önem veren Gaziantep Emniyeti'nin, dar bölge sorumluluk uygulaması ile her ekip için kontrol edebileceği kadar sorumluluk alanı verdiği, yaya ve motorize devriye sistemi ile alan hakimiyeti sağlamanın hedeflenerek, 'Yıldırım Ekipler' ile de olaylara hızla müdahale edip şehrin sokaklarında varlığını hissettirdiği gözleniyor. Suç ve suçlularla mücadelede önemli yol kat eden Gaziantep polisi, Gaziantep'in daha huzurlu ve güvenli bir kent haline getirilmesi için planlı ve projeli çalışmalara da büyük önem veriyor.
2011 yılında asayiş olaylarına yönelik yapılan planlı operasyon sayısı 18 iken, 2012 yılında bu sayının iki kat artarak 30'u bulduğu belirtilerek, yapılan planlı operasyonlar neticesinde 247 şahsın yakalanıp, 146 şahsın tutuklandığı kaydedildi. Gaziantep'te 2012 yılı içerisinde meydana gelen asayiş olaylarında toplam 10 bin 750 şahsa işlem yapıldığı, 6 bin 34 şahsın yakalandığı, bunlardan 2 bin 987 şahsın ise tutuklandığı belirtildi. Gaziantep polisi yıl içerisinde aranan şahıslar alanında 2 bin 710 şahsı yakalayarak, aranan şahısların yakalanması alanında da rekor kırdı. Diğer yandan, Gaziantep'te asayiş polisinin yaptığı başarılı çalışmalarla maddi değeri yüksek oranlarda malzemelerin de ele geçirildiği bildirilerek, 206 adet ruhsatsız tabanca, 158 adet ruhsatsız tüfek, 11 bin 830 litre kaçak mazot, 220 adet çalıntı oto ve daha pek çok suça konu olan eşyanın ele geçirilmiş olduğu, vatandaşların can ve mal güvenliğinin tesis edildiği kaydedildi.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Gaziantep'te asayiş yönünden 2012 yılında, motosiklet hırsızlığında yüzde 24, yan kesicilik olaylarında yüzde 15, evden hırsızlıkta yüzde 1, hırsızlık olaylarında ise yüzde 12 oranında düşüş kaydedilmiştir. Ayrıca kapkaç olaylarının failleri kısa sürede yakalanarak adalete teslim edildi. 2012 yılı içerisinde fuhşa teşvik ve aracılık, cinsel taciz, cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismarı gibi toplumdaki ahlaki değerleri ilgilendiren olayların da üzerine giden polisimiz 688 olaya müdahale etmiştir. Bu kapsamda 202 şahıs yakalanmış, 78 şahıs ise tutuklanmıştır. 282 kişiye ise 126 bin 786 TL idari para cezası uygulanmıştır. Otel, pansiyon ve ev denetlemelerinde ise 12 otel ve pansiyona, 48 eve kapatma cezası verilmiş, 11 otele ise idari yönden yasal işlem yapılmıştır. 2012 yılında yapılan planlı operasyonlar neticesinde 79 şahıs yakalanarak fuhuş çeteleri çökertilerek, diğer suç örgütlerinin yanında fuhuş çetelerine de önemli ölçüde darbe vurulmuştur" denildi.
Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın ise yaptığı açıklamada, "2012 yılında yapmış olduğu başarılı operasyonlar ile suçluların korkulu rüyası haline gelen Gaziantep polisi, suçlularda yakalanma korkusunu arttırmış, suçlulara göz açtırmamaya ve suç işleme niyetinde olan kişilere karşı ise vatandaşımızı koruyan güçlü bir kalkan olmaya çalışmıştır. Geçmişten günümüze tüm zamanlarda huzur ve güvenin sağlanmasında emniyet teşkilatımızın sorumluluğu büyüktür. Bu sorumluluğun bilincinde görevini ifa eden Gaziantep polisi, 2012 yılında da önemli başarılara imza atmıştır. 2013 yılında da şehrimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için varız. Sizlerden aldığımız güç ve destek, personelimizin gayreti ile 2013 yılında da yükselecek. Başarı grafiği ile emniyettesiniz" ifadelerini kullandı.
(MDC-SO-Y)

09.01.2013 12:55:31 TSI

Editör: Wan Haber