Kış mevsiminin gelmesiyle il genelinde kar yağışının başladığı ve önümüzdeki günlerde de devam edebileceği ihtimalini göz önünde bulunduran Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, sürücülere, araçlarında patinaj zinciri bulundurması uyarısı yaptı.
İl Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 31/1A maddesinde 'Araçlarda özelliklerine ve cinslerine göre yönetmelikte nitelik ve nicelikleri belirtilen gereçleri, araçlarda bulundurmamak, kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak yasaktır' hükmü gereğince karlı ve buzlu havalarda kullanılmak üzere araçlarında bir çift patinaj zinciri bulundurulması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.
Vatandaşların can ve mal kayıplarının, her yıl yaşanan trafik kazalarının önüne geçmek için uyarılarda bulunduklarını belirten İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, "Her yıl pek çok vatandaşımızı trafik terörüne kurban vermekteyiz, amacımız bunu en aza indirmektir. Sürücüler can ve mal kaybına maruz kalmamaları için karlı ve buzlu havalarda araçlarına zincir takmadan trafiğe çıkmamalıdırlar. Trafik kurallarına, işaret ve işaretçilerine uymalıdırlar. Sürücülere trafikte kazasız günler diliyorum" dedi.
(FS-MEF-Y)

19.12.2012 18:03:56 TSI

Editör: Wan Haber