Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesini ziyaret etti.
Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hulusi Kalender, Emniyet Müdürü Ömer Aydın kapıda karşıladı. Emniyet Müdürü Ömer Aydın engelsiz atölyeyi ve dikiş, nakış atölyesini gezdi. Burada yapılan terlik, çantaları ve el işlerini inceledi. Engellilerle yakından ilgilenen Emniyet Müdürü Ömer Aydın yapılan çalışmalardan dolayı tebrik etti.
Emniyet Müdürü Ömer Aydın, emniyet teşkilatı olarak üzerlerine ne düşüyorsa yapmak için hazır olduklarını belirterek "Bugün burada derneğimiz çalışmalarını yakinen görme tanıma fırsatı buldum. Zaten kamuoyundan da yakinen takip ediyorum. Gerçekten engelli arkadaşlarımızın önünü açıcı, onları geleceğe hazırlayıcı, sosyal ve toplumsal hayata hazırlayıcı çalışmalar içerisinde olduğunuzu sevinçle memnuniyetle gözlemledim. Bizde emniyet teşkilatı olarak herkesin bir gün engelli olabilirim düşüncesiyle bu tür faaliyetlere bu tür çalışmalara destek vermelerini istiyoruz. Bu desteğin verildiğini sizde ifade ettiniz bende gördüm memnuniyetle gördüm. Emniyet teşkilatı olarak bu anlamda üzerimize düşen ne varsa memnuniyetle yerine getireceğiz" dedi.
Dernek çatısı altında yapılan çalışmaların engellilerin toplum içerisinde gerçek yerini alması için yaptıkları çalışmalar olduğunu belirten Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Hulusi Kalender, "Çok değerli emniyet müdürümüzün Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep şubesini de ziyaret etmesinde çok mutlu olduk. Bende arkadaşlara kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bizim dernek olarak bu zamana kadar yaptığımız çalışmalar engellilerin sosyal toplum içerisinde gerçek yerini bulması için yaptığımız çalışmalar. Özellikle istihdam konusunda Gaziantep'in istihdam konusu içerisinde engellerin yer alması yıllarca yaptığımız çalışmalardı. Tabi bu yaptığımız çalışmaları yaparken Gaziantep valiliğinin (SODES) olan projeleri İŞKUR il müdürlüğü ile yaptığımız projeler. Kenti yöneten kentin eksiklikleri yerinde görmesi gereken kişilerin bizleri ziyarete etmesi bizleri çok gururlandırıyor. Çünkü biz dernek olarak engellinin her hangi bir şekilde bir kenarda bırakılmasını istemiyoruz. Yaptığımız çalışmalar tabi ki Gaziantep Valisi Erdal Ata tarafından, Emniyet Müdürümüz tarafından ve burayı destekleyenler tarafından ilgi görmesi bizi mutlu ediyor" diye konuştu.
Yapılan konuşmalar sonrası Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın atölyede çalışan engelli vatandaşlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
(FS-Y)

15.02.2013 14:28:41 TSI

Editör: Wan Haber