Gaziantep Canlı Hayatını İyileştirme Derneği üyeleri (CAHİDE), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle, basın mensupları ile yemekte bir araya geldi.
Dernek tarafından verilen yemeğe; CAHİDE Başkanı Dr. Cengiz Bayram, Eş Başkan Suzan Gökpınar, dernek üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Yemekte günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Cengiz Bayram medyanın önemine değinerek, "Dünyada ve ülkemizde yaşanan olaylarda basın-yayın organları aracılığıyla çok kısa süre içinde haberdar oluyoruz. Gazeteciler, her türlü zor şartlarda çalışma hayatlarına devam ediyorlar. Zor bir meslek olmasına rağmen fedakarlıkla çalışan basın mensupları yani gazete, televizyon ve radyo çalışanlarının meslek sevgilerini kutluyorum ve zamana karşı ve stres altında çalışan, meslek etik ilkelerine yürekten bağlı tüm gazetecilerin bir kez daha 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz" dedi.
Derneklerinin amaç ve faaliyetleri hakkında da bilgi veren Başkan Bayram, "CAHİDE; tüm hayvanların huzur içinde yaşama, beslenme, barınma ve tıbbi tedavi hakkına sahip oldukları inancıyla ve hayvanların bu haklarını korumak amacıyla kurulan bir sivil toplum örgütüdür. Hedefimiz; hayvan hakları ve çevre konusunda farkındalık yaratmak, özellikle bozulan ekolojik dengenin ve içinde yaşayan tüm canlıların yaşam haklarına karşı duyarlılığı arttırmak için kamu kurumları ile ortak girişimlerde bulunmaktır. Biz, hayvan haklarından söz ederken, insan haklarını gözardı etmeden sahipsiz sokak hayvanlarının sorununa çözüm bulmayı ve toplumda hayvan hakları bilinci oluşturmak ve hayvan sevgisi aşılamak için bir araya gelen gönüllüleriz. Bizler sadece hayvan sever değil, yaşam hakkı savunucularıyız. İnsanlara kendileri dışındaki canlıların da duyguları olduğunu, acı çektiğini, ağladığını fark ettirmeye çalışıyoruz. Bunu da şikayet ederek değil farklı projelerle dikkat çekerek yapıyoruz. Bu kadar aç insan varken neden hayvanlar? Fakirliğin sebebi hayvanlar değildir, yine biz insanlardır. Üstelik doğanın en aciz, en muhtaç canlıları hayvanlarken, onlara sırtımızı dönemeyiz. Doğanın insan, hayvan ve bitki ile bir bütün olduğunu anlayabilen nesiller, kendisinin ve çevresinin farkında olan bireylerle ancak uygar bir toplum olabiliriz" ifadelerini kullandı.
(HD-SO-Y)

09.01.2013 16:07:41 TSI

Editör: Wan Haber